Ronald Koeman v rozhovore s médiami po zápase s Osasunou upokojil fanúšikov FC Barcelona, keď uviedol, že zranenie v prípade Clementa Lengleta nie je vážne.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Mužstvo útočilo proti piatim obrancom, čo nebolo jednoduché. Braithwaite hral ako deviatka a Pedri ako pivot. Akým spôsobom pomohli mužstvu?

"Je dôležité naplánovať si zápas proti súperovi, ktorý urputne bráni. Chceli sme hrať predovšetkým na polovici súpera, takže sme potrebovali ofenzívnych hráčov a deviatku, ktorá bude typickejšia, než Messi či Griezmann. Mali sme dobrý rytmus, skóre sme otvorili dosť neskoro, pretože príležitosti sme mali už skôr."

[Marta Ramon, RAC1] Leo Messi vzdal poctu Diegovi Maradonovi. Povedal vám o svojich plánoch? Čo si v tom momente cítil?

"Je to otázka hráča. Bol to pekný moment, gesto z dôvodu smrti Maradonu. Určite to plánoval urobiť. Bol to veľmi kompletný okamih."

[Adria Albets, Cadena SER] Na konci zápasu si hovoril s Minguezom. Žiadal si ho, aby sa pripravil na budúcnosť? V prvom tíme už nemáte stopérov, dnes sa zranil Lenglet. Ako dlho bude chýbať?

"Oscar odohral veľmi dobrý zápas, ale stratil dva lopty, ktoré nemal stratiť. O tom som s ním hovoril. Musí sa učiť a zlepšovať, spomínané situácie môžu byť nebezpečné."

[Helena Condis, Cadena COPE] Koľko dní bude podľa teba Lenglet chýbať?

"Hovoril som o tom s lekárom, musíme počkať do zajtra, ale zdá sa, že to nebude vážne zranenie. Neviem, či v stredu bude pripravený."

[Víctor Lozano, Onda Cero] Vzhľadom na zranenia v obrane, ako dôležité je pre teba udržať si čisté konto v dvoch zápasoch po sebe?

"V tomto zápase sme mali dobré aj zlé momenty. Osasuna mala v prvých minútach druhého polčasu svoje šance, zaslúžila si jeden gól. Je to otázka koncentrácie a zníženia rytmu. Nemôže sa to diať."

[Josep Capel, Radio Nacional]  Griezmann strelil gól v dvoch posledných zápasoch a dnes mal veľký podiel na hre. Čo sa zmenilo?

"Nemyslím si, aby sa zmenil. Vždy pracoval naplno, aby bol efektívny. Vzhľadom na svoj pohyb si našiel väčšiu slobodu a priestor. Strelil pekný gól, to mu dodá sebadôveru. Zdá sa, že sa cíti voľnejší."

[Xavi Lemus, TV3] Bol váš zápas a Messiho oslava gólu najlepšou poctou pre Maradonu?

"Každý na to myslí. Maradona bol ešte väčší v Argentíne. Streliť takýto gól a venovať mu ho, je skvelá vec."

[Sergi Capdevila, Sport] Real prehral doma s teoreticky slabším súperom. Zidane to nevedel vysvetliť. Ako hodnotíš vašu situáciu? Hovoril si o tom, že každý zápas je ako finále.

"Situácia je stále veľmi ťažká, strácame body a do konca tohto roka odohráme ešte 6 zápasov. Nemôžeme robiť chyby. Včera sme vedeli, že keď mužstvo hrá zle, môže mať problémy s vyhrávaním. V súčasnosti je silné Atlético, vyhráva, ale sezóna je veľmi dlhá."

[Barça TV+] Braithwaite dnes zahral ako deviatka. Povedal si, že išlo o taktické rozhodnutie. Uvidíme ho na ihrisku častejšie?

"Martín veľmi tvrdo pracuje, aby získal minúty. Dnes sme potrebovali typickú deviatku, ktorá si nebude zbiehať do iných zón ihriska. Pri Leovi a Antoinem potrebujeme hráčov okolo nich a dnes bola potrebná deviatka."

zdroj: BarcaTV
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
kluc Premium
2020-11-29 17:37:54
To čo trepe...na každé mužstvo musí byť rovnaká zostava s rovnakou taktikou...
2020-11-29 18:14:30
Braithwaite musí hrať...je jedinou klasickou deviatkou v mužstve, a ak chceme mať pred šestnástkou vytvorený nejaký priestor pre Messiho, Griezmana či Coutinha, tak iná možnosť nie je...