Diego Maradona sa 7. októbra 1993 vrátil k argentínskemu futbalu, keď si obliekol dres Newell's Old Boys v priateľskom zápase proti ekvádorskému celku Emelec. Newell's zápas vyhral, Maradona strelil gól a na tribúne bol svedkom historickej udalosti aj mladý chlapec menom Lionel Messi.

Približne o 27 rokov neskôr, len niekoľko dní po úmrtí argentínskej legendy, Leo Messi vzdal hold jeho idolu po góle do siete Osasuny. Gól oslávil tým, že svetu ukázal dres Maradonu. Gól, ktorý strelil, je porovnávaný s tým, ktorý vsietil Maradona v spomínaný deň v roku 1993.

Messi v rozhovore pre TyC Sports spred pár rokov hovoril aj o svojich spomienkach na nezabudnuteľný deň, keď Maradona strelil gól za Newell's: "Veľa si nepamätám, bol som veľmi mladý, ale videl som Maradonu na ihrisku v deň jeho debutu proti Elemec," uviedol Messi. Argentínčan mal v tom čase len 6 rokov, ale zdá sa, že futbalový osud zariadil, že na tejto udalosti mal byť prítomný osobne.

Maradona sa v ten deň na trávnik vydal v sprievode svojich detí Dalmy a Gianniny, zatiaľ čo tribúny skandovali: "Maradoooo... Maradooo." Večer sa potom vyvíjal podľa perfektne napísaného scenára, keď Maradona v 67. minúte vsietil jediný gól zápasu.

Jeho pôsobenie v Newell's bolo krátke, ale napriek tomu zanechalo večné spomienky. Odohral iba 7 zápasov, z toho 2 priateľské. Gól do siete Emelec bol jediný, ktorý Maradona strelil v drese Newell's, neskôr pridal jednu asistenciu. Tento zápas znamenal jeho návrat do argentínskeho futbalu po desaťročnom dobrodružstve v Európe s Barcelonou, Neapolom a Sevillou.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

4 komentáre
2020-11-30 11:45:01
Krásne gesto
2020-11-30 13:20:02
Ano,velmi krasne gesto. Bohuzial,Lahoz toto gesto ocenil ZK, zakial niekolko nedovolenych zakrokov zostane bez povsimnutia a to nielen u tohto rozhodcu.Ukazal, kto je panom na ihrisku,u mna zostane navzdy rozhodcom s kamennym srdcom