Barcelona to v tejto sezóne vzhľadom na zdravotný stav svojich hráčov v kádri nemá jednoduché. Problémy sú viditeľné predovšetkým v obrane, keďže počas víkendu sa zranil aj Clement Lenglet, takže Ronald Koeman v súčasnosti nemá k dispozícii žiadneho stopéra v prvom tíme.

Prvé správy o zdravotnom stave Clementa Lengleta sú v každom prípade optimistické. Zdá sa, že zranenie nie je vážne a Francúz vynechá zrejme len najbližší zápas Ligy Majstrov proti Ferencvarosu. Na zápas s Cádiz v La Lige by mal byť pripravený. V tejto situácii musí Koeman vyriešiť otázku zostavenia defenzívnej línie, pretože problém je o to väčší vzhľadom na to, že v Lige Majstrov nemôže využiť služby Santiaga Ramosa Minga a Arnau Comasa z Barcelony B. Bránia mu v tom pravidlá Ligy Majstrov. Zdá sa, že po boku Oscara Minguezu sa v zápase proti Ferencvarosu predstaví Frenkie de Jong. Dnes sa však na tréningu objavil aj Ronald Araujo, hoci absolvoval len jeho časť. Madridský denník AS ale tvrdí, že Uruguajčan zajtra predsa len dostane povolanie hrať a Lenglet by mal byť mimo hru maximálne 10 dní.

Koeman v súčasnosti musí dávať veľký pozor na svojich zadákov, pretože Kataláncov len v decembri čaká až 9 zápasov. Gerard Piqué sa tak skoro nevráti a Samuel Umtiti stále nedostal zelenú od lekárov. Holandský tréner sa môže spoľahnúť len na návrat Ronalda Arauja. O problémoch v defenzíve Blaugranas svedčí aj fakt, že Junior Firpo sa proti Osasune objavil na pravej strane obrany a v prípade núdze vie zahrať aj na stopérovi. Na zápas s Cádiz bude mať Koeman k dispozícii Ramosa Minga či Comasa.

Barcelona sa pokúsi posilniť obranu svojho tímu v zimnom prestupovom období, ale nie je vylúčené, že v prípade fiaska vo veci transferu Érica Garcíu si jej dres oblečie iný obranca. Portugalský denník O'Jogo píše, že Benfica chce Barcelone vrátiť Jean-Clair Todiba, ktorý je v portugalskom tíme na hosťovaní, ale v tejto sezóne z dôvodu zranenia do hry ešte nezasiahol. Jeho príchod na Camp Nou však nevyvoláva prílišný optimizmus, keďže Koeman ho v tíme na začiatku sezóny nechcel a na druhej strane je aj tak zranený.

zdroj: as.com
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
kluc Premium
2020-11-30 16:20:15
Tak zas také zlé to neni keďže Lenglet aj Araujo by mali byť o týždeň fit, a budeme mať opäť troch stopérov...
2020-11-30 16:20:27
neviem ci to je problem v obrane alebo skor naznak potrebnej zmeny, posledne dva zapasy skore 8:0.