Riadiaca komisia FC Barcelona po včerajšom zasadnutí potvrdila termín prezidentských volieb v klube a zároveň oznámila aj dohodu o znížení platov v prípade zamestnancov klubu.

Dočasný orgán FC Barcelona informoval o pokroku v prípravách na voľby, ktoré sa po dohode s Generalitat budú konať 24. januára. Začiatok volebného kalendára je naplánovaný na 14. decembra a klub ešte bude informovať o podrobnostiach. V ten istý deň zasadne Riadiaci výbor s cieľom schváliť zvolanie volieb a rozhodnutie bude oficiálne zverejnené 16. decembra. Od 23. decembra do 11. januára majú kandidáti čas na zhromaždenie dostatočného počtu podpisov a volebná kampaň má prebiehať od 15. do 22. januára.

Barcelona zároveň oznámila, kde bude možné počas volieb hlasovať. Hlasovanie prebehne v Barcelone na Camp Nou, v Tarragone, Tortose, Lleide, Girone a Andorre. Okrem toho bude možné hlasovať aj na iných miestach v Španielsku - v Madride, Seville, Valencii a Palme na Malorke. Klub má v najbližších dňoch predstaviť podrobné informácie o tom, kde presne na jednotlivých miestach bude možné hlasovať a zároveň budú zverejnené aj bezpečnostné protokoly. PROCICAT, čiže katalánska organizačná jednotka zaoberajúca sa určovaním opatrení, pomocou ktorých sa ma bojovať proti pandémii, skontroluje všetky protokoly vypracované klubom.

Barcelona zároveň oznámila, že dohodu o znížení miezd dosiahla aj s ostatnými zamestnancami klubu a poďakovala im, aj hráčom či trénerom za ich nasadanie a spoluprácu, vďaka čomu bolo možné dosiahnuť takú dohodu, ktorá zabezpečí stabilitu klubu. Komisia je názoru, že ide o významný krok pri prekonávaní mimoriadnej situácie spôsobenej pandémiou koronavírusu.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
Marian Premium
2020-12-01 14:01:20
Teraz neviem, či pôjdem hlasovať do Girony, Barcelony ,Palmy de Mallorca alebo Seville. Isté je len, že do Madridu určite nie, ani vtedy, keby tam boli najlacnejšie letenky :D
2020-12-01 14:23:35
Kto by bol lepší prezident podľa vás ? Fonte, alebo Laporta ? Týchto dvoch vnímam ako najväčších favoritov na zisk prezidenta