Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Riadiaca komisia nemá v úmysle vykonať žiadne prestupy, kým nebude vymenované novozvolené vedenie FC Barcelona. Dočasný orgán klubu však kandidátom na prezidenta chce uľahčiť prístup k informáciám o situácii v klube, aby v prípade výhry mohli rýchlo vypracovať stratégiu. Mundo Deportivo tvrdí, že traja kandidáti na prezidenta FC Barcelona sa už kontaktovali s Erlingom Haalandom.

Mundo Deportivo dnes píše, že Riadiaci výbor nebude vykonávať žiadne operácie na prestupovom trhu a túto činnosť prenechá novozvolenému prezidentovi, ktorého spoznáme 24. januára. To však neznamená, že klub až do volieb nebude aktívny na prestupovom trhu. Carles Tusquets ako predseda Riadiaceho výboru chce kandidátom na prezidenta poskytnúť informácie o klube ešte predtým, než sa budú konať voľby. Katalánsky denník píše, že ak kandidáti vyzbierajú dostatočný počet podpisov na kandidatúru vo voľbách, Tusquets zorganizuje stretnutie, aby sa kandidáti dozvedeli podrobnosti o finančnom stave klubu a premysleli si svoje rozhodnutia, najmä tie, ktoré priamo súvisia s januárovým prestupových obdobím, ktoré sa končí začiatkom februára.

Nové vedenie Blaugranas totiž nebude mať veľa času na vykonanie akejkoľvek operácie, pretože voľby sú vypísané na 24. februára. Oscar Grau ako generálny riaditeľ klubu a Ramon Planes ako športový riaditeľ preto nepretržite pracujú na príchode možných prestupových cieľov, aby víťaz volieb mal ucelenú predstavu o možnostiach na trhu. Riadiaci výbor zároveň kandidátom umožní predkladať vlastné návrhy pre športové oddelenie klubu, aby v prípade ich víťazstva vo voľbách bolo transfery možné uzavrieť čo najskôr.

Barcelona musí v zime vyriešiť niekoľko problémov. Budúcnosť niekoľkých hráčov prvého tímu nie je jasná a je možné, že klub na ich predaji bude chcieť zarobiť už v januári. Ronald Koeman na druhej strane už dlhodobo hovorí o potrebe posilniť niektoré posty v kádri a jeho nepokoj narastá s každým ďalším zranením. Situácia je komplikovaná nielen vzhľadom na finančný stav v klube, ale aj z dôvodu neskorého dátumu volieb, ktoré sú vypísané na konci zimného prestupového obdobia. Nové vedenie bude hneď na začiatku svojho funkčného obdobia čeliť náročnej úlohe a čo je horšie, bude musieť konať veľmi rýchlo.

Haaland v hľadáčiku

Medzičasom sa objavuje čoraz viac prestupových špekulácií. Španielska tlač informuje, že Barcelona aj napriek nepriaznivej finančnej situácii sleduje Erlinga Haalanda. Mundo Deportivo píše, že tento mladý útočník sa má stať esom v rukáve viacerých prezidentských kandidátov. Denník píše, že s agentom Nóra sa skontaktovali už traja kandidáti, aby preverili situáciu a za akých podmienok by útočník mohol prestúpiť na Camp Nou. Mino Raiola ako predstaviteľ vychádzajúcej hviezdy je však pripravený sadnúť si za rokovací stôl až po voľbách, keď bude zvolené nové vedenie, pretože sa chce vyhnúť špekuláciám. Katalánsky denník ďalej uvádza, že Haaland má cenovku na úrovni 100 miliónov eur a to z dôvodu provízie pre Raiolu a otca futbalistu.

Mundo Deportivo okrem toho píše, že počas budúceho leta má Inter opustiť Lautaro Martínez, aby prestúpil do niektorého z veľkých klubov. S prestupom mu má pomôcť slávny agent Jorge Mendes. Podmienky zmluvy, na ktorej sa Barcelona s hráčom dohodla, sa v tejto chvíli zdajú byť neplatné. V súčasnosti je však ťažké predpovedať, čo sa udeje počas prestupovej zimy alebo budúceho leta a to predovšetkým kvôli zlej finančnej situácii v Barcelone.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

5 komentáre
2020-12-02 13:45:43
Neviem no nič proti haalandovi veľký talent ale myslím si že k nám sa moc nehodí lebo haaland je útočník na silu a nemyslím si že by v Barcelone uspel možno by bolo lepšie a získať maukoka podľa mňa by z fatim v budúcnosti boli veľký prínos pre barcelonu
Reekwon Admin
2020-12-02 13:52:48
Je sice krásné, že máme toho chlapce na seznamu, ale to můžeme mít na druhém místě i Mbappeho s Donaldem Trumpem.. Jenže peníze si nové vedení rozhodně nevykouzlí. Ušetříme něco za platy hráčů, ale máme to hned rozházet za hráče, kterého nám Dortmund nepustí lacino? Zrovna nám? Dost mě nové vedení,(ať už jakékoliv) zklame, pokud se opět jako to současné, vydá cestou drahých přestupů. Už mě unavuje za ty roky, jak musíme neustále vyplácet skoro stamiliony za hráče, jen aby jsme prostě přivedli hvězdu. Ať chceme nebo ne, vydali jsme se cestou Realu Madrid, který si na tomhle vždy zakládal, Perez vždy chtěl mít hvězdný tým, hráče, které mají ve světě velká jména. Nechápu proč jsme se odklonili od logických nákupů.. Umtiti z Lyonu stál 25 milionů a jednu dobu byl skvělým obráncem, jedním z nejlepších. Ivan Rakitić ze Sevilly, Alexis Sanchéz z Udinese a nikdo o něm moc nevěděl a jak se vypracoval. Ale teď máme zálusk jen na hvězdy a úplně zbytečně.