Carles Tusquets ako predseda Riadiaceho výboru včera pripustil, že sa rozhodol nepodpísať niekoľko faktúr, ktoré po sebe zanechalo predchádzajúce vedenie, pretože boli zle naformulované a nezodpovedajú trhovej cene.

Na tieto vyhlásenia reagoval Jordi Farré, jeden z kandidátov na prezidenta, ktorý tvrdí, že v tomto prípade by mala zodpovednosť pripadnúť poslednému vedeniu Barcelony na čele s Josepom Mariom Bartomeuom.

"Pán Tusquets by mal tieto faktúry vrátiť zodpovedným osobám a nie budúcemu vedeniu, čo však pripustil, že chce urobiť. Klub týmto nemusí byť zaťažený. Toto všetko sa odhaľuje vďaka hlasovaniu o vyslovení nedôvery. Vyhli sme sa tomu, že neboli zaplatené tieto podozrivé faktúry," uviedol Jordi Farré, ktorý je názoru, že tieto faktúry by malo zaplatiť vedenie Bartomeua.

V prípade, ak Farré vyhrá voľby, bude sa snažiť vyvodiť zodpovednosť bývalého vedenia: "Najlepšou zárukou transparentnosti a osvedčených postupov je #NouImpulsBarca, čo sa preukázalo počas celého procesu propagácie hlasovania o vyslovení nedôvery a overovania podpisov. Ak mi socios budú dôverovať, budem nekompromisný v čistení pod kobercami a pri vyvodení zodpovednosti voči vedeniu, ak sa zistí akýkoľvek druh podvodu alebo nekalých praktík. Nielenže to sľubujem, ale aj urobím. Obrana dedičstva všetkých socios je prvou povinnosťou každého prezidenta," povedal Farré.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2020-12-04 12:48:39
Barto aj so svojou bandou mali dosť času na to aby po sebe poriadne upratali. ale bodaj by im niečo dokázali, bol by som iba veľmi rád
2020-12-04 14:12:13
Toto odhalovanie korupcie mi pripomina situaciu na Slovensku