Lobo Carrasco, expert katalánskeho denníka Mundo Deportivo, analyzoval najdôležitejšie taktické aspekty dnešného súboja Barcelony s Cádizom, ktorý Blaugranas odohrajú na ihrisku súpera a nutne potrebujú bodovať naplno.

Rytmus hry

Herný rytmus a presing sú veci, ktoré odlišujú hru Barcelony v La Lige a Lige Majstrov. Pri rýchlej hre súperi nemajú príležitosti a pri ostrom presingu po strate lopty nemajú čas premýšľať a zároveň sa nevedia dostať z vlastnej polovice. Barcelona vtedy jednoduchšie strelí gól. Cádiz bude hrať na protiútoky, ale bude potrebovať, aby si hráči medzi sebou rýchlo vymieňali pozície, aby si poradili s presingom Barcelony. V mužstve vyniká Alex Fernández, ktorý má skvelú pravačku a víziu hry. Ak sa mu nepodarí prihrávať loptu, o to lepšie pre Busquetsa a De Jonga.

Vytiahnutá obrana

Podľa Koemana je ideálnym riešením rýchla ofenzíva s vytiahnutou obrannou líniou, aby hráči Blaugranas v prípade, ak akcia nedopadne dobre, boli v blízkosti hráčov súpera na jeho polovici. Barcelona hrala takto v Kyjeve aj v Budapešti, čo sa prejavilo v dobrom výsledku a úspechu útočníkov. Tí sú vo veľmi dobrej forme a čakajú už len na to, kedy si strelecké kopačky obuje aj Trincão. Katalánci sa dnes musia pokúsiť ukázať rytmus hry ako v zápasoch Ligy Majstrov. Rýchlosť Minguezu alebo Arauja a výlety Lengleta môžu skomplikovať hru Lozanovi či Malbasičovi v ich obľúbenom priestore. V blízkosti stredovej čiary je potrebné dávať si pozor na Salviho a Jaira, ktorí sú veľmi rýchli a môžu si nabiehať za chrbát Albu či Desta. Potrebné je koncentrácia, aby Barcelona bránila vždy v číselnej prevahe.

Pohľadať medzery

Barcelona dnes po zápase s Cádizom chce poskočiť v tabuľke vyššie. Mužstvo hrá prakticky každé tri dni a Koeman sa môže spoľahnúť na rýchlikov Albu s Destom a na dobrý herný rytmus, ktorý zabezpečujú stopéri a pivoti. Do priestoru Iziho a Espinu je potrebné nabiehať tak, aby stopéri Fali a Mauro nemali čas na to, aby im pomohli. Messi sa na druhej strane bude pokúšať pretaviť nejaký ten priamy kop v gól.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
2020-12-05 18:14:57
Lopetegui pustil dalsie 3 body revalu. Madridiot sa nezaprie