Barcelona už zajtra odohrá dôležitý zápas o prvé miesto v skupine Ligy Majstrov s Juventusom. V tíme Blaugranas dôjde k mnohým zmenám v zostave. Dôvodom bude rotácia a zranenia v kádri.

Katalánsky denník Sport píše, že Ronald Koeman plánuje dať šancu mladým hráčom a presvedčiť sa, či si skutočne zaslúžia hrávať aj v dôležitých zápasoch. Denník tvrdí, že Holanďan plánuje minimálne pod jednej zmene v každej formácii. Môžeme očakávať minúty pre Arauja, ktorý sa vracia po zranení či Pjanića, ktorý doteraz hral od prvej minúty vo všetkých zápasoch Ligy Majstrov. Kvôli zraneniu Dembélého dostanú šancu Trincão a Pedri.

Sport dodáva, že po posledných výsledkoch v Lige Majstrov si Koeman uvedomil, že náhradníci sa možno prezentujú lepšie ako skúsenejší spoluhráči. Revolúcia si môže vyžadovať to, že na lavičku si sadnú hviezdy a šancu na ihrisku dostanú mladí hráči, ktorí doteraz predvádzali lepšie výkony. Mužstvu chýbala rýchla manipulácia s loptou, ktorá prinášala výsledky v poslednej dekáde. Barcelona v súčasnosti prihráva loptu pomalšie vzhľadom na vek hráčov či únavu spôsobenú nahusteným kalendárom. Riešenie týchto problémov je jasné: vsadiť na mladých hráčov a neustále rotovať.

V rámci rotácie môže dostať šancu aj Neto, ktorý zaujme miesto Ter Stegena. Nesúvisí to s chybou Nemca v zápase s Cádizom. Už na začiatku sezóny bolo dohodnuté, že ak si Barcelona zabezpečí postup, šancu dostane druhý brankár. Videli sme to už v Kyjeve.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
2020-12-07 08:54:40
Snad je tou velkou zmebou rezignacia
2020-12-07 09:06:21
Sice som Messiho fanúšička ale na tento zapas by som ho posadila a podla toho ako sa bude zapas vyvíjať by som ho poslala do hry. Bohužiaľ týmto naplneným kalendárom dochádza k únave tych starších hracov napr ako Messi. Myslim ze Messi uz nema moc na la ligu pretoze je to náročná liga oproti francúzskej a to je keden z dôvodov preco by mal práve ja Messi prestúpiť do psg. Aj v la lige by som messiho posadila na prvy polčas. Mame mladé pušky ktore su niekedy lepsie ako tyto starší skúsení hráči. Nezdá sa Vam cudne ze vyhrame nad Budapešťou bez messiho a s nováčikom v la lige s cadizom prehráme 2:1 aj s Messim. Je to ťažká situácia pre klub nielen z hľadiska ako hrajú sle aj s financiami