Philippe Coutinho sa dnes objavil na tlačovej konferencii pred zajtrajším zápasom s Juventusom Turín.

[Marc Brau, Barça TV] Bude zajtrajší zápas jedným z tých, v ktorých chcete najviac hrať? Prehrali ste v lige, teraz čelíte dobrému súperovi a môžete obsadiť prvého miesto v skupine.

"Bude to dobrý zápas, našim cieľom je obsadiť prvé miesto a víťazstvo je tiež dôležité. Po prehre, aj keď sa udiala v inej súťaži, vždy máme väčšiu túžbu po návrate na ihrisko a ukázať našu silu."

[Adria Albets, Cadena SER] Na konferencii si sa neobjavil už dlhší čas. Myslíš si, že médiá v Barcelone boli voči tebe nespravodlivé, vyžadovali od teba priveľa možno preto, že si bol najdrahším prestupom v histórii klubu? Bolelo ťa to? Alebo možno tvoj prístup nebol taký aký si očakával?

"Pre mňa bolo najdôležitejšie dostať sa do formy. Nehral som tak ako všetci očakávali. V Barcelone sa veľká pozornosť venuje hráčom. Tvrdo som pracoval na psychike a dnes sa v tomto smere cítim oveľa silnejší."

[Helena Condis, Cadena COPE] Myslíš si, že Neymar by po svojich posledných slovách mohol s Messim hrávať v Barcelone už od budúcej sezóny? Bola by to dobrá správa pre futbal?

"Neviem, čo sa stane. Môžem hovoriť len o prítomnosti a o sebe. Samozrejme, že všetci chcú hrať s najlepšími hráčmi."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Čo sa zmenilo v Barcelone v porovnaní s tvojou prvou etapou v klube? Prečo hrá tak zle?

"Sme v procese obnovy kádra, zmenil sa tréner, hráči. Musíte byť trpezliví a my musíme urobiť všetko preto, aby veci začali čo najskôr fungovať."

[Albert Nadal, Ara] Ako ste na tom so sebadôverou po sobotňajšej prehre?

"Po prehre je to vždy ťažké, objaví sa frustrácia. Všetci však majú túžbu, aby to zmenili. Mužstvo je na tom dobre."

[Marc Marba, BTV] Koeman zmenil rozostavenie, cítiš sa v ňom lepšie? Ktorá je tvoja obľúbená pozícia?

"Je to skôr záležitosť trénera, ja sa snažím odviesť si dobre svoju prácu tam, kde na postaví. Samozrejme, že každý má svoje preferencie, ja hrám radšej v strede, kde podávam najlepšie výkony."

[Bernat Aguilar, Nacional.cat] Čo musíte zlepšiť, aby ste v tejto sezóne získali trofeje?

"Je tu veľa nových vecí, vyžaduje to trochu trpezlivosti, sme v procese zmien. Veľmi sa však chceme zlepšiť, pracujeme na tom, hovoríme s trénerom a medzi sebou."

[André Linares, ESPN Brasil] Čo sa zmenilo v tvojej hre pred návratom do Barcelony? Je známe, že si sa zmenil fyzicky a pracoval si na psychickej stránke.

"Začal som pracovať inak, v hre bolo potrebné mať viac sily. V porovnaní s prvou etapou v Barcelone som stal silnejší aj mentálne. Existujú veci, ktoré ma posilnili, teraz pracujem lepšie."

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2020-12-07 20:39:39
"Myslíš, že Neymar by mohol hrávať s Messim v Barcelone už v budúcej sezóne?" Zaujímavá otázka pri finančnej situácii klubu. Hrávať by mohol aj s jednorožcami ale tiež sa to asi nestane
2020-12-07 22:14:08
Mně zaujala spíš tahle otázka: Čo sa zmenilo v Barcelone v porovnaní s tvojou prvou etapou v klube? Prečo hrá tak zle? ......... Já si naopak myslim, že hrajeme daleko líp než za kazisvěta Valverdeho - akorát ty výsledky jsou horší a máme dost výkyvy .......