Tréner FC Barcelona sa na tlačovej konferencii po zápase s Juventusom vyjadril k prehre svojho tímu. Holanďan vie, že Barcelona tento zápas prehrala kvôli nedostatku agresivity a sebavedomia.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Ako hodnotíš dnešný zápas?

"Juventus pricestoval na Camp Nou s veľkou túžbou vyhrať tento zápas. My sme na druhej strane vyzerali tak, ako by sme vybehli na trávnik s tým, aby sme neprehrali. Rozdiel v prvých 30. minútach bol veľmi zjavný a potom za stavu 0:2 bolo veľmi ťažké začať bojovať. Vyzeralo to, ako keby sme sa báli."

[Marta Ramón, RAC1] Situácia v La Lige je veľmi ťažká a dnes Barcelona prehrala ešte aj v Lige Majstrov a nepodarilo sa vám získať prvé miesto v skupine. Čo bolo dôvodom?

"Táto skupinová fáza vo všeobecnosti nebola zlá, získali sme 15 z 18. možných bodov. Nepodarilo sa nám obsadiť prvé miesto v skupine, pretože dnes bol Juventus lepším mužstvom ako my. O tom nie je potrebné diskutovať, musíme ísť ďalej, zlepšiť isté veci, také ako vstup do zápasu s väčšou agresivitou a správnym rozostavením, uzatváraním priestoru. Dnes sme to neurobili, hoci sme mali veľa mladých hráčov, pre ktorých bol tento zápas aj možnosťou niečo sa naučiť."

[Adria Albets, Cadena SER] Už mnohokrát si povedal, že je potrebné eliminovať chyby v defenzíve a Lenglet dnes urobil ďalšiu. V sobotu si bol veľmi nahnevaný na hráčov za to, čo sa stalo v Cádize. Prečo mužstvo nezareagovalo?

"Snažíš sa vyvodiť závery namiesto mňa. Hráči chcú dať zo seba všetko. Možno je to otázka sebadôvery a kvôli tomu nevstúpili do zápasu dobre. Vtedy v Cádiz sme inkasovali gól po vlastnom aute, kde dookola bolo niekoľko našich hráčov. V takýchto situáciách musíme byť značne agresívnejší, pretože sa to nestalo po prvýkrát."

[Víctor Lozano, Onda Cero] Je herný systém 4-2-3-1 nedotknuteľný alebo Barcelona môže hrať aj v inom rozostavení?

"Dnes začal Juventus s trojicou obrancov a my sme chceli zahrať tak ako v zápase v Turíne. Pre mňa rozostavenie nie je problém. Ak by bolo, tak by som ho zmenil. Ale pri pohľade na hráčov je to pre mňa najlepší systém."

[Aleñá Condis, Cadena COPE] Griezmann v rozhovore po zápase povedal, že to bola chyba hráčov, že neboli angažovaní, chýbala im túžba, nebehali a tak ďalej. Nedávno si povedal, že si bol na hráčov nahnevaný. Si po slovách Griezmanna a po tom, čo si dnes videl, znepokojený?

"Samozrejme, že mám obavy v tom zmysle, že mužstvo nastúpilo do zápasu bez agresivity a neverilo si. Môže to byť dôsledok situácie, v ktorej sa nachádzame. Hoci je to čudné, pretože v Lige Majstrov sme hrali veľmi dobre. Hráči majú veľkú kvalitu, ale tú je potrebné ukázať na ihrisku. Juventus to dnes mal a od začiatku zápasu dominoval."

[Germán Bona, Sport] J pri pohľade na súčasný káder možné zrealizovať ciele na túto sezónu bez zimných posíl alebo požiadaš o prestupy v januári?

"O prestupoch teraz nie je potrebné hovoriť. V súčasnosti pracujeme s dostupnými hráčmi na zlepšení situácie. Myslím si, že zlepšenie je možné, pretože títo hráči majú dostatočné schopnosti. Na niektorých pozíciách máme isté medzery, ale napríklad dnes sa do zostavy vrátil Umtiti. Na ihrisku sa objavilo niekoľko mladých hráčov, ktorí na to, aby dozreli na túto úroveň, sa potrebujú zlepšiť."

[Barça TV+] Barcelona v tejto fáze získala 15 z 18. bodov. Čo je potrebné zlepšiť pred osemfinále Ligy Majstrov?

"V prvom rade musia byť všetci hráči dostupní, pretože teraz nám chýba niekoľko kľúčových hráčov, ktorí boli silou mužstva. Vtedy budeme konkurencieschopní, som o tom presvedčený. Ak budeme mať dobrý deň, tak môžeme poraziť každého súpera. Vieme o tom, pracujeme na tom. Teraz musíme analyzovať chyby z dnešného zápasu. Predovšetkým musíme lepšie naskočiť do zápasu."

zdroj: BarçaTV
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
2020-12-09 01:16:50
Mne to tak pride, ze kazdy tim, ktory sa chysta na zapas s Barcelonou, sa hecuje. Hraci sa navzajom nabadaju, aby hrali este lepsie, intenzivnejsie, tvrdsie. Nikto si nedovoli flakat sa, pretoze vie, ze ostatni potia krv a od neho by to nebolo fer. Pred zapasom v rozhovoroch hovoria, ako idu bojovat o kazdy bod. Ako idu na travniku nechat vsetko. Kazdy z nich sa moze spolahnut na spoluhraca, ze zo seba da vsetko.

A teraz u nas to vyzera tak, ze sa povie daka motivacna rec, mozno skor prihovor, povzbudenie, ale nie je tam ziadne hecovanie, dvihanie adrenalinu v krvi este pred zapasom. Na tlacovke sa povie, ze sa budu snazit hrat dobre a dat gol. Preboha to koho vyhecuje taka veta?
Mladi hraci pri takomto (ne)hecovani zostanu vystraseni, nenadobudnu sebavedomie ukazat sa. Taku tu mladicku drzost, ktora sice moze uskodit, ale bez nej to nejde (ako je mozne vidiet v nasich zapasoch).
Stari hraci zasa posobia znudene. Velmi pragmaticky. S takym pristupom nie su nasledne schopni celit protihracovi, ktory je napumpovany adrenalinom a ide do kazdeho suboja naplno. Nasi idu skor tak vypocitavo. Vyda-nevyda, spravit o krok naviac a ponahanat loptu slebo si pockat, vyskocit a ci nie...
S takymto pristupom potom cely tim vyzera velmi neisto. Len sa po sebe kukaju, ze ci zo seba niekto da daku emociu. Trener tiez nera krici po hracoch ako sam priznal, takze obcasne zatlieskanie a vykrik Piqueho ci Stegena je skor vynimka, ktora potvrdzuje pravidlo o bezmocnosti.

Spomente si na minulost. Na vtedajsie predzapasove tlacovky.
Vtedy sli timy do zapasu s Barcou so strachom. Casto isli prehrat. Sami to povedali.
A Barca? Nahecovana dat 5 ci 6 golov. Bavit sa futbalom. Predviest hru majstrov. Donutit supera behat. Rozplakat ho.

V minulosti boli emocie uplne opacne ako su teraz. Poly sa vymenili. Barca je lovena zver. Kazdy super musi na jej porazenie dplnit prvu podmienku a to makat. Kedysi ani to nestacilo.
Samozrejme futbal sa vyvinul na vyssiu uroven a ta sa vyrovnava napriec celou europou. Barcelona tak troska zaspala na vavrinoch vlastnej slavy.
Moderny je teraz futbal progresivny. Nie udrzatelny.
Koeman nieco zmenil, ale ci ma nato zmenit mentalitu klubu, to je velmi diskutabilne. Pretoze prvym krokom k uspechu je priznat si chyby a slabiny. Nie stale opakovat, ze sme najlrpsi klub na svete. Toto nie je cesta.
2020-12-09 06:21:27
Ak budeme mať dobrý deň... Kedysi Barcelona dokázala vyhrávať aj keď nemala dobrý deň. Hoci to bolo náročnejšie, ale dokázala to. Dnes musíme mať super dobrý deň a aspoň kus šťastia aby sme dokázali vyhrať aspoň o gól.