Barcelona v zápase s Juventusom sklamala a prišla o prvé miesto v skupine, no jeden z hráčov ukázal, že by mal na ihrisku tráviť viac času. Katalánsky denník Mundo Deportivo poukázal na Riquiho Puiga.

Barcelona v prebiehajúcej sezóne odohrala 15 zápasov, no odchovanec La Masie strávil na ihrisku len 53 minút. Málokto tak očakával, že mu Koeman dá príležitosť zápase s Juventusom v boji o prvé miesto v skupine. Situácia na trávniku sa v každom prípade tak skomplikovala, že Koeman sa rozhodol poslať hráča do hry v 66. minúte namiesto Pedriho. Od momentu príchodu na trávnik patril Puig medzi najvýraznejších hráčov zápasu, hoci nemá také skúsenosti ako niektorí jeho spoluhráči a určite mu chýba aj zápasový rytmus.

21-ročný stredopoliar strávil na ihrisku menej ako pol hodinu, no spoluhráčom poslal 40 prihrávok, z ktorých 37 bolo presných. Puig ako zvyčajne predviedol odvážny výkon, pokúsil sa na seba prevziať zodpovednosť aj napriek ťažkej situácii mužstva v zápase. Záložník zaznamenal 2 kľúčové prihrávky, čo potvrdzuje, že sa snažil o rozohrávku akcií a nie len o prihrávky najbližšiemu spoluhráčovi. Vyhral 4 z 6. súbojov a v štyroch prípadov loptu stratil. Mundo Deportivo píše, že mladík získal najviac lôpt spomedzi všetkých hráčov Barcelony a to 6. Rozhlasová stanica RAC1 ho vyhlásila za najlepšieho hráča zápasu.

Puig vyslal Koemanovi ďalší signál, že by mal dostať viac šancí v zápasoch. Mladík dokáže zabezpečiť rýchlejšiu cirkuláciu lopty a kreatívnejšie pokusy ako obísť hráčov súpera a nedostatočný fyzický fond sa snaží vynahradiť bojovnosťou. Už počas víkendu sa presvedčíme, či Ronald Koeman dopraje Puigovi šancu v zápase proti Levante alebo ho naďalej bude ignorovať.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2020-12-09 11:08:16
Na to, že téměř nehraje byl vidět proti Juve víc než dost. Je dobrý, že se nesnaží ňák brečet nad tím, že málo hraje a když nastoupí dá ze sebe všechno a neustále maká na plno. Osobně doufám, že o víkendu uvidím v základu.
2020-12-09 11:09:10
já už to nemůžu nazvat jinak než frustrací. Aleňa i Puig hrajou dobře, rozhýbývaj hru, včera to byl okamžitej efekt. a koho uvidím v neděli v sestavách? Busquetse. já už fakt nevim, už i nerad čtu jak tyhle 2 chválí, protože to vyvolává nadějí a Koumák tam stejně pošle někoho jinýho od začátku.