Lobo Carrasco, expert katalánskeho denníka Mundo Deportivo, analyzoval kľúčové aspekty pred dnešným zápasom Barcelony s Levante. Tentokrát sa sústredil skôr na hru súpera Blaugranas.

V Barcelone musíš bojovať o víťazstvo

Mužstvo podáva veľmi nevyrovnané výkony a kvôli tomu je spochybňované. Hlavným problémom podľa Carrasca je to, že hráči si v boji o majstrovský titul neveria. Po prehre s Cádizom sa táto nedôvera ešte viac prehĺbila, ale tri výhry v rade môžu Kataláncov opäť vtiahnuť do boja o titul. Vo futbale je potrebné mať plán a snažiť sa ho zrealizovať, udržať si koncentráciu od 1. do 90. minúty. Súper je v tomto prípade nepodstatný, nemôžete mu dať šancu preukázať svoje schopnosti.

Ako Cádiz či Juventus

Bez fanúšikov na tribúnach neexistuje slabý súper a Paco López to bude určite prízvukovať svojim zverencom. Carrasco si kladie otázku, či Levante bude hrať proti Barcelone rovnako ako Cádiz pred pár dňami a teda uzatvárať prístup k svojej bránke a čakať na protiútoky. Príklad si môže vziať aj z Juventusu a útočiť od samého začiatku. Určite to bude závisieť od toho ako zverenci Koemana vstúpia do zápasu. Mužstvo z Valencie sa bez Campañu pokúsi prehustiť stred poľa vďaka Melerovi a Rochinovi, ktorý sa bude snažiť dostávať pred šestnástku a rýchly Roger sa pokúsi hľadať voľný priestor. Levante je v obrane zvyknuté brániť mnohé strely súpera, pretože nedokáže celkom dobre uzatvoriť cestu k svoje bránke ani cez stred, ani po krajoch. Brankár Aitor však chytá veľmi dobre.

Tímové schopnosti sú vždy viac ako tie individuálne

Ak chcete získať 3 body, musíte ukázať štýl, rytmus a túžbu po čo najrýchlejšom získaní lopty. Trend nastolili Liverpool a Bayern, no Barcelona už nemá Iniestu a Xaviho, takže musí viac zapracovať kondične. Rytmus súpera je možné poraziť len vďaka gólom a kontrole hry prostredníctvom techniky. Katalánci majú vhodný hráčov, aby si poradili s vysokým presingom, ale v momente, keď prídu o loptu, tak nevytvárajú na súpera okamžitý nátlak. De Jong hrá s inou rýchlosťou ako Pjanić a štvorica útočníkov vpredu za sebou necháva priestor. Messi hrá vyššie, aby začal strieľať góly, pretože tie chýbajú všetkým, ale záložníci majú v tom prípade väčšiu zodpovednosť za tvorbu hry.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.