Barcelona se v zápase proti Levante v koncovce opět hodně trápila. Efektivita je ostatně jedním z dlouhodobých problémů týmu Ronalda Koemana, který se nedaří zlepšit. Levante se však zase jednou mohlo opřít o skvělý výkon brankáře Aitora Fernándeze. 

Ještě před několika lety byly zápasy s Levante zárukou gólových hodů a velmi pohledné hry. Poslední výrazný gólový nášup se však konal v prosinci 2018, kdy v 16. ligovém kole Barcelona rozstřílela valencijský klub na jeho hřišti 5:0. Od té doby nastala změna a přišly prohry (listopad 2019 3:1) či hubená vítězství (duben 2019 1:0, únor 2020 2:1). Důvod? Do branky se totiž postavil Aitor Fernández, který proti Kataláncům zkrátka chytá životní zápasy.

Stejně jako v posledním případě, kdy Barcelona vyhrála rozdílem pouze jedné branky Lea Messiho, jenž svým zásahem participoval na gólu ve všech posledních 10 ligových zápasech proti Levante (13 branek, 10 asistencí). Fernández každopádně v nedělním utkání pochytal až 12 střel, což se v této sezoně v jednom zápase zatím žádnému gólmanovi v LaLize nepovedlo. Zajímavostí je, že sám Messi se v zápase připletl až k 15 střelám, z čehož jich 12 sám vyslal a tři akce připravil - opět ani tuto statistiku doposud v této sezoně nikdo nezaznamenal.

Není tedy divu, proč Katalánci vsítili pouze jednu branku. S jejich mizernou efektivitou a s brankářem „specialistou na Barcelonu” bylo o krušné chvíle zaděláno hned od počátku utkání. Hlavní však je, že Blaugranas nakonec zápas zvládli. Proti Levante tak vyhráli všech 15 ligových zápasů které s tímto týmem doma odehráli. V nich dali celkově 49 branek a pouze 9 jich obdrželi. Nedělní čisté konto je navíc v pořadí již druhé po sobě na domácí půdě, což se pod Koemanovým vedením stalo poprvé.

zdroj: sport.es, transfermarkt.com
foto: twitter.com

Diskusia

2 komentáre
2020-12-15 08:15:11
Neviem akých 12 striel? To počítali aj malé domov ??
2020-12-15 10:26:29
Ale prd specialista na Barcelonu, to len nasi "ostrostrelci" nechaju vzdy vyniknut superovho brankara a je jedno, kto to je. Keby nestrielali mimo branu alebo v lepsom pripade na brankara tak by bolo golov dost. Prva strela od Messiho k zrdi a hned bol gol....