Hugo Gatti, bývalý brankár reprezentácie Argentíny poskytol rozhovor pre denník Olé, v ktorom tvrdí, že najlepším hráčom futbalovej histórie je Pelé. Vyjadril sa aj k Leovi Messimu.

"Najlepší bol Pelé, videl som ho často, čelil som mu. Maradona je na jednej úrovni s Di Stefanom, Cruyffom, hoci chápem, prečo ho mnohí dávajú na túto úroveň. Veľkým rozdielom je, že Pelé, keď ukončil kariéru, nemal život mimo trávnik tak kontroverzný ako ten Maradonov. Diego bol veľmi dobrý, ale najlepší bol Pelé," povedal Gatti pre Olé.

"Poradiť si s Diegom bolo veľmi ťažké. Maradona mal patril medzi najväčšie osobnosti sveta ako Cassius Clay, ako Jordan, ako Pelé, ako prezidenti Spojených štátov. Myslím si, že byť Diegom bolo nemožné, veľmi výnimočný človek. Definuje vás vaše prostredie, na zemi bol ako boh, ale v skutočnosti je boh len jeden," uviedol.

Gatti je okrem toho známy ako pravidelný kritik Lea Messiho a ani tentokrát si nenechal ujsť príležitosť: "Messi je najlepším v posledných rokoch, v tejto futbalovej dobe, ktorá je falošná. Nie je to futbal, už to prestal byť futbal. Hrajú s VAR. Messiho nezhadzujem. Povedal som a vždy poviem, že Messi je na mojom zozname najlepších, akých som kedy videl, ale je posledný," dodal.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

4 komentáre
2020-12-15 21:51:43
Tohle je tak těžké určit, že to jednoduše jde jen uznat. Jak porovnat doby, kdy všechno je jiné, styl hry, míče, zázemí atd. Tak jako si někdo obhájí Ronalda na prvním, tak zase jiní Peleho, Di Stefana atd. Prostě to jen jde uznat a myslet si své.
2020-12-15 23:40:46
Pele bol top ale nikdy nehral v Europe takze urcite nebol naj a maradona nezvladol tlak ved vieme ako dopadol v barce a leo keby vyhral MS tak by nikdo nepochyboval že on je Boh futbalu