FC Barcelona dnes dokázala poraziť lídra priebežného poradia na Camp Nou. Real Sociedad bol zdatným súperom, no Katalánci predsa po víťazstve 2:1 vybojovali plný počet bodov. Čo nám zápas priniesol?

Najlepšie: Prvý polčas a tri body zostávajú doma

Barcelona predovšetkým v prvom polčase ukázala množstvo dobrého futbalu. V tom druhom mala tiež svoje momenty, ale Real Sociedad pritlačil na pílu. Fanúšikov teší predovšetkým reakcia mužstva po inkasovanom góle a gól De Jonga, ktorý v posledných zápasoch hrá čoraz lepšie. Nechýbalo množstvo príležitostí, ale nebyť smiešnej efektivity Griezmanna, Katalánci mohli bez problémov vyhrávať o 2-3 góly a nemuseli sa o výsledok strachovať do samotného konca. Skromné víťazstvo sa našťastie podarilo udržať a tri body zostali v metropole Katalánska. Ide o veľmi dôležitú výhru.

Najhoršie: Chyby v obrane

Barcelona si opätovne vytvorila množstvo gólových príležitostí a tentokrát ich bolo toľko, že sa jej napokon podarilo zvíťaziť. Nechýbalo však veľa a chyby v defenzíve mohli razom zmariť všetko úsilie mužstva. Nevyspytateľný bol predovšetkým Mingueza, ktorý urobil niekoľko vážnych chýb, ktoré mohli viesť ku gólu. V každom prípade si musíme uvedomiť, že mladík stále len zbiera skúsenosti a dnes proti Realu Sociedad čelil veľmi dobrým hráčom. Na druhej strane Barcelona by v takomto zápase nemala súperovi dovoliť až toľko vyložených šancí.

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
2020-12-16 23:50:15
Asi som pozeral iný zápas. Mne práveže obrana prišla veľmi kompaktná asi prvý krát v tejto sezóne, a uvítal by som častejšie duo Mingueza - Araujo.
Jhonys Admin
2020-12-16 23:52:09
z té úvodní fotky až zabolí u srdce...