Jordi Alba po víťazstve nad Realom Sociedad poskytol rozhovor pre televíziu Movistar, v ktorom zhodnotil priebeh zápasu.

Prvý polčas

"Vedeli sme ako útočiť presingom a dokázali sme to urobiť. Bol to najlepší polčas v tejto sezóne, dokonca najlepší zápas. Som spokojný s nastavením a túžbou mužstva. O každú loptu sme bojovali ako keby bola posledná. Hrať bez fanúšikov nás stojí veľa, ale chceli sme odohrať dobrý zápas a vyhrať ho."

Horší druhý polčas

"Zmenili sme spôsob hry a snažili sme s hrať jeden na jedného. Ich útočníci tento zápas zvládli dobre, otvárali krídla a boli nebezpeční. Aj my sme mali svoje šance. Vedeli sme, že to bude náročný zápas proti jednému z najlepších tímov v La Lige."

Gól a asistencia

"Viac ma teší, keď asistujem, než strieľam góly, ale streliť gól je vždy milé. Po takýchto strelách padne zo 100 pokusov jeden gól. Dôležité bolo, aby sme po ich góle rýchlo vyrovnali, keďže padol po ojedinelej akcii."

Víťazstvo

"Videl som veľmi dobrú Barcelonu. Tento zápas nám musí dodať sebadôveru. Postoj bol kľúčový. V prvom polčase sme hrali lepšie, boli sme častejšie pri lopte, ale v druhom sme vedeli ako trpieť. Zápas nám musí dodať sebadôveru, aby sme mohli čeliť nasledujúcim súbojom."

zdroj: movistar.com as.com marca.com
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-12-17 00:00:56
Zo 100 takých striel jeden gól? Asi by mal potrénovať - veď to bolo fajn, celkom blízko, dosť priestoru, aj spracoval - myslím, že top futbalista by mal mať z takýchto situácií určite vyššiu efektivitu ako percento, povedal by som, že aj 50 percent.
2020-12-17 00:30:56
Dneska zahrál skvěle