Ronald Araujo sa len nedávno vrátil na trávniky po zranení a postupne sa začína dostávať do skvelej formy. Ronald Koeman sa nebojí vsadiť na tohto hráča a vidí v ňom obrancu Barcelony do budúcnosti, čo potvrdil aj zápas s Realom Sociedad, v ktorom Uruguajčan vytvoril stopérsku dvojicu s Oscarom Minguezom, ktorý posadil na lavičku Clementa Lengleta.

Po zápase s Realom Sociedad tréner Barcelony uviedol, že absencia fanúšikov pomáha mladým hráčom v hre bez tlaku, čo môžu uľahčiť ich rozvoj. Včerajší zápas bol tretím v rade, ktorom sa Araujo ocitol v základnej zostave. V tejto sezóne odohral dovedna sedem zápasov, z ktorých Barcelona prehrala len jeden. Dokonca aj v zápase s Juventusom, ktorý Barcelona prehrala 0:3, Araujovi nebolo veľmi čo vyčítať. Po jeho súboji s Cristianom Ronaldom bol odpískaný pokutový kop, ale išlo o veľmi sporné rozhodnutie. Ďalšie dva góly pramenili z chýb Clementa Lengleta.

Katalánsky denník Sport dokonca tvrdí, že po návrate Gerarda Piquého bude Araujo bojovať s Lengletom o miesto druhého stopéra v základe. V súčasnosti by mal Francúz veľké problémy udržať si svoju pozíciu. Uruguajčan využíva svoje šance, je koncentrovaný a dobre pokrýva súperov. Dokáže hrať vo vzduchu, je rýchly a agresívny. Neriskuje pri prihrávkach a hoci je zrejmé, že ešte sa potrebuje naďalej rozvíjať, môže byť hráčom na roky. V zápase s Realom Sociedad zaznamenal 8 strát lopty plynúcich z ostrého presingu súpera. Ide o aspekt, na ktorom v budúcnosti musí ešte zapracovať.

Štatistiky Ronalda Arauja v zápase s Realom Sociedad

- 90 odohraných minút
- 23 prihrávok
- 42 dotykov s loptou
- 1 zblokovaná strela
- 1 úspešný sklz
- 6 získaných lôpt
- 8 stratených lôpt
- 1 faul
- 1-krát bol faulovaný

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
2020-12-17 16:11:50
Mne sa na nom paci velmi jeho agresivna hra ide hned do suboja a je to asi nas najrychlejsi stoper za poslednych 10rokov... plus vidim na nom obrovsku tuzbu dat do toho vsetko vcera sa mi pacilo ako dest nepokryl monreala a skoro dal gol a araujo mu hned nalozil za branenie presne ako to robil puyol ked hned nalozil spoluhracovi za laxne branenie. a dalsie + ktore sa mi na nom paci je ze vobec nepada na zem je silny v nohach aj ked je tazky suboj s utocnikom a on dostane zasah alebo donho vleti ustoji to a nejde hned na zem a tak by mal podla mna vyzerat obranca.