Od včera môžeme čítať aj počúvať, že prvý polčas v zápase Barcelony s Realom Sociedad bol zo strany Blaugranas najlepší v tejto sezóne. Veľkú zásluhu na tom má aj Frenkie de Jong, ktorý odohral ďalší veľmi dobrý zápas, dokonca strelil aj gól.

De Jong v nedeľňajšom zápase s Levante asistoval Messimu na gól a tentokrát sa sám zapísal na streleckú listinu. Madridský denník Marca uvádza, že tieto výkony De Jonga pripomínajú tie, ktoré predvádzal vo svojej najlepšej sezóne v Ajaxe. Zaujímavé je, že Barcelona naposledy dokázala otočiť stav zápasu a získala tri body vtedy, keď sa strelecky presadil aj De Jong. Stalo sa tak 9. februára 2020 proti Betisu. Hráč odvtedy neskóroval.

Katalánci v tejto sezóne až v 7. zápasoch inkasovali gól ako prví a ani v jednom prípade sa im nepodarilo získať 3 body. V zápase s Realom Sociedad sa Katalánci nevzdali a stav otočili ešte v prvom polčase. De Jong hral o niečo vyššie v porovnaní s uplynulými týždňami a mal väčšiu slobodu v pohybe, podobne ako v zápase s Levante. Častejšie nabiehal do druhej línie pred pokutové územie. Stojí za zmienku, že mu vychádzala spolupráca s Albom, Messim a Pedrim.

Štatistiky Frenkieho de Jonga v zápase s Realom Sociedad

- 90 odohraných minút
- 1 strelený gól
- 2 vytvorené šance
- 7 získaných lôpt
- 49 prihrávok
- 68 dotykov s loptou
- 1 úspešný sklz
- 12 stratených lôpt
- 1 úspešný dribling
- 1 faul

zdroj: mundodeportivo.es sport.es marca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-12-17 16:51:41
Znížiť straty niektoré sú veľmi blbé