FC Barcelona opäť zakopla a vedúce Atlético sa jej vzdialilo. Katalánci v domácom prostredí nestačili na Valenciu, s ktorou remizovali 2:2.

Najlepšie: Ronald Araujo

Remíza s Valenciou nie je výsledok, ktorý sme očakávali. Barcelonu dnes zaujímali len tri body. V tak náročnej prechodnej sezóne je však potrebné nazerať na mužstvo z pohľadu prestavby, ktorej ovocie si budeme vychutnávať v budúcich rokoch. V tomto kontexte je potrebné spomenúť zlepšujúcu sa formu De Jonga a ďalším pozitívom je výborný výkon Ronalda Arauja. Uruguajčan dnes nielen že bol istý v obrane, ale k svojmu výkonu pridal aj veľmi pekný gól. Pre tých, ktorí mladého stopéra sledovali v rezerve, to však nie je žiadnym prekvapením. Araujo totiž Barcelonu B neraz zachránil streleným gólom. S určitosťou sa na streleckú listinu neraz zapíše ešte aj v drese prvého tímu.

Najhoršie: Mizerná efektivita, množstvo chýb

Katalánci dnes na Valenciu zvolili rozostavenie 4-1-4-1 s až piatimi ofenzívne ladenými hráčmi a len jedným defenzívnym záložníkom. Malo to prispieť k efektívnejšiemu zatlačeniu súpera do obrany. Pozitívny vplyv na kreativitu v strede poľa to však bohužiaľ nemalo pretože Busquets urobil 2 obrovské chyby a vo svojich nábehoch do presingu bol často pomalý. Veľmi neistý bol aj Mingueza, ktorý nesie vinu za druhý inkasovaný gól a okrem toho zle čítal hru. S takýmito výkonmi v defenzíve môžeme víťazstvo mužstva očakávať len vtedy, ak vsieti hneď niekoľko gólov. Len kto ich strelí, keď útočníci zahadzujú šancu za šancou jedna radosť...

zdroj: fcbarca.com
foto: youtube.com

Diskusia

8 komentáre
2020-12-19 19:13:42
Obranná činnosť katastrofálna, každý útok súpera hrozí gólom zápas čo zápas. Neskutočne chýba hrotový útočník, Braithwait sa snaží, ale za normálnych okolností by hrával len pár minút. Ten "drevák" Suarez neskutocne chýba s gólmi, ktoré teraz dáva v Atleticu.
2020-12-19 19:16:30
puing namiesto busiho a je po probleme !!@