Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii pred zápasom s Valladolidom opäť kritizoval rozhodcov a uviedol, že nerozumie ich kritériám. Zároveň ubezpečil, že z Messiho strany vidí na tréningoch dennodenne veľkú chuť do hry.

[Marc Brau, Barça TV] Aj napriek remíze s Valenciou ste počas uplynulého týždňa zaznamenali zlepšenie v hre. Je teraz dôležité poraziť Valladolid, aby ste potvrdili, že zlepšenie hry je viditeľné aj na výjazde?

"Predovšetkým musíme hrať vyrovnanejšie, lepšie sa zachovať s loptou aj bez nej. Koncentrácia musí byť maximálne do samotného konca. Musíme mať menšie výkyvy formy a zlepšiť niektoré aspekty."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Je v súčasnosti dôležitejšie to, aby mužstvo cítilo, že súťaží o trofeje, alebo aby malo každý týždeň pocit nutnosti vyhrávať?

"Trochu sme v tíme zmenili veci, hrá veľa mladých hráčov a to vplýva na nepravidelné výkony. Na niekoľkých pozíciách nám chýbajú hráči. V Barcelone je však potrebné vyhrávať zápasy a bojovať o trofeje. Je to komplikovaná situácia. Vieme, že niečo meníme a potrebujeme čas, ale zároveň chceme aj vyhrávať. Okrem toho nemáme veľa tréningov."

[Marta Ramon, RAC1] Leo Messi v rozhovore povedal, že cíti radosť. Do akej miery ťa to ako trénera uspokojuje?

"Leo nemusí poskytnúť rozhovor, aby som videl, že má chuť do hry. Vidím to každý deň. Samozrejme, že pre neho je ťažké, že sa nevyhráva každý zápas. Neviem, čo v rozhovore ešte povie, uvidíme."

[Adria Albets, Cadena SER] Vo včerajšom zápase Eibaru s Realom Madrid ani rozhodca, ani VAR nenariadil pokutový kop po ruke Ramosa. Čo si o tom myslíš? Rozumieš kritériám rozhodcov?

"Odpoveď na druhú otázku je jednoduchá - nie, nerozumiem. Stojím si za tým, čo som povedal po El Clásicu. Niektoré veci sa nedajú pochopiť. Ak sa desiatich fanúšikov Realu opýtate, či to mal byť pokutový kop, deväť z nich vám povie, že áno. Rozhodca sa však rozhodol nepískať."

[Helena Condis, Cadena COPE] Florentino Pérez sa včera sťažoval, že televízne prenosy sa nevysielajú v prospech Realu. Rozumieš tomu?

"Myslím si, že to nie je potrebné komentovať. Každý má právo vyjadriť svoj názor na rôzne témy."

[German García, Radio Nacional] Udržiavaš kontakt a komunikuješ s Riadiacim výborom? Hovorili ste už o možných zimných prestupoch?

"Hovorím len s Ramonom Planesom a o športových témach. Musíme počkať do volieb, uvidíme 24. januára. Vtedy sa porozprávame. Teraz pripravujem mužstvo na zápasy, čas na iné témy nie je."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Ousmane Dembélé včera absolvoval časť tréningu s tímom. Bude povolaný na zajtrajší zápas?

"Na to je ešte skoro, trochu trénoval, ale potrebuje viac tréningov. Myslím si, že sa vráti 29. decembra na Eibar."

[Laura Brugues, TV3] Ako veľmi môžu mužstvu pomôcť verejné vyhlásenie Messiho, že chce tímu pomôcť?

"Neviem, či to má pozitívny vplyv na iných hráčov. Káder je zjednotený, pracuje, nie je spokojný s výsledkami, tak ako ja. Robíme všetko, aby sme ich zlepšili. Najlepším liekom sú výhry."

[Albert Hernández, TVE] Naznačil si, že rozhodcovia alebo systém trochu pomáhajú Realu?

"Nie. Myslím si, že to bol pokutový kop. Ma to má každý právo. Nič viac. Rozhodca a VAR rozhodli opačne. Rešpektujem to. Práca rozhodcu je náročná."

[Javier Giraldo, Sport] Nemáš dojem, že Barcelone sa hralo lepšie v rozostavení 4-3-3?

"Môžeme používať rôzne taktické varianty. S trojicou záložníkov sa počas zápasu objaví množstvo akcií, ale závisí to aj od súpera. V zápase máme niekedy dvojicu pivotov a v niektorých momentoch len jedného. Rozostavenie v dnešnej dobe nie je niečo nemenné."

[Sergi Sole, Mundo Deportivo] Čo si myslíš o výkonoch Ronalda Arauja? Na drese nosí číslo 4, tak ako ty v minulosti. Požiadal o to číslo alebo si mu ho pridelil ty?

"Nebudem zachádzať do témy čísel, je to záležitosť klubu. Nemyslím si, aby to bolo dôležité. Araujo je odvážny, vie, že musí zlepšiť mnohé veci. Je fyzicky silný, má pred sebou veľkú budúcnosť. Dúfam, že 4rka mu zostane mnoho rokov."

[La Vanguardia] Z rohových kopov ste inkasovali už 4 góly. Je to otázka koncentrácie alebo organizácie v obrane?

"Aj to, aj to. Vždy analyzujeme štandardné situácie súperov. Niekedy vieme, že súperi sú vysokí, niektoré mužstvá na týchto situáciách dobre pracujú. S Valenciou niekto urobil chybu pri krytí, ale ani pozícia Arauja nebola dobrá. Nikoho neobviňujem, ale pri pokrývaní súpera musíme byť koncentrovanejší, vieme, že je to ťažké. Niekedy nám v obrane chýbajú vysokí hráči."

[Jordi Blanco, ESPN] Je zajtrajší výsledok pre vás rozhodujúci? Alebo si myslíš, že pred vami je ešte veľa zápasov?

"Každý zápas, ktorý nevyhráme, je krok späť. Závisí to aj od výsledkov súperov. Myslím si, že pred nami je stále veľa zápasov, v ktorých sa môže stať veľmi veľa. Problémom nie je domáca remíza s Valenciou, ale množstvo prehier na výjazdoch. Už nemôžeme zakopnúť. Musíme vyhrať."

[Nacional.cat] V posledných dvoch zápasoch vytvorili stopérsku dvojicu Araujo s Minguezom a Lenglet sedel na lavičke. Je to otázka tréningov, lepšej formy či niečoho iného?

"Ide o súčasť rotácie, ktorú musíme využívať, pretože nie je možné vydržať toľko zápasov v priebehu tak krátkeho času. V porovnaní so zápasom s Realom Sociedad zároveň nebolo nutné vykonať priveľa zmien."

[Jamie Easton, BeIN Sports USA] Všetci hráči či tréneri, dokonca aj Carvajal, hovoria, že nerozumejú rozhodcovským kritériám. Aké by mohlo byť riešenie tohto problému? Uskutočnilo sa nejaké stretnutie medzi rozhodcami a klubmi?

"Myslím si, že vo futbalovom svete je to veľmi komplikovaná záležitosť pre všetkých. Väčšina ľudí nerozumie, prečo sa niekedy píska pokutový kop a niekedy nie. Neexistuje jeden dôvod či spôsob, prečo odpískať penaltu."

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2020-12-21 17:51:41
No uvidíme chalani zajtra mate šancu sa ukázať ??snáď výherné ?
2020-12-21 17:54:52
Umí koeman i něco jiného než se vymlouvat na rozhodčí? Ano měla se pískat penalta, ale na griezmanna ta penalta vůbec nemusela být... Dřív jsme vyhrávali i bez toho aniž by jsme se měli vymlouvat , že realu byla odpískana penalta. Měl by přestat brečet a začít trénovat .