Sergio González sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zajtrajším zápasom s Barcelonou.

Je to vhodný okamih na zápas s Barcelonou?

"Takéto vyhlásenie by bolo odvážne, pretože Barcelona je skvelý tím. Na výjazdoch sa jej darí horšie, než v uplynulých sezónach, ale v každej chvíli môže prekvapiť. Má skvelých hráčov a ohromný ofenzívny talent. Určite však budeme mať svoje šance, pretože vždy sme súperili, ukázali sme dobrú úroveň a špičkovým súperom sme sa postavili čelom. Barcelona v posledných dvoch zápasoch na našom štadióne vyhrala len 1:0. Dúfam, že budeme silní a donútime súpera behať dozadu. Stratili sme už priveľa bodov a nemôžeme prísť o ďalšie, takže určite to nie je dobrý moment na to, aby sme teraz hrali proti nim."

Myslíš si, že na zápas môže mať vplyv to všetko, čo sa deje vôkol klubu?

"Dúfam, že to tak bude, ale hráči sú profesionáli a dokážu vypojiť inštitucionálne témy od tých športových. Už 3-4 zápasy na výjazde nie sú schopní vyhrať, ale môžu to napraviť. Snáď k tomu nedôjde zajtra."

Aký zápas očakávaš?

"Barcelona sa dobre cíti s loptou, je druhým tímom s najvyšším držaním, najčastejšie prihráva dopredu. Rozumiem propozíciám Koemana. Griezmann prihráva diagonálne a Messi tvorí príležitosti pre seba aj pre mužstvo."

Využiješ z dôvodu nabitého kalendára rotáciu?

"Keď hráme každé 2-3 dni, máme ideálnu príležitosť na to, aby sme dali minúty tým, ktorí hrali menej. Postavíme zostavu, ktorá podľa nás bude najlepšia, nasadíme niekoho nového, predovšetkým vzhľadom na únavu. Sevilla a Barcelona patria medzi mužstvá, ktoré nútia k množstvu práce v obrane. V uplynulom zápase sme vynaložili ohromné úsilie a teraz ho potrebujeme rovnako."

Ako sa cítite fyzicky?

"Janko stále nie je dostupný, ale Joaquín a Javi Sánchez môžu zahrať. Sergi Guardiola mal naposledy isté problémy, ale nie je to nič vážne. Je možné, že pauzovať bude 2-3 dni. Dnes podstúpi testy a uvidíme, či bude povolaný, ale nezdá sa mi, aby sa tak stalo."

Chýba vám v prvých polčasoch odvaha či sebadôvera?

"Takéto stereotypy ma vedia vždy pobaviť. Vždy máme správy prístup. Je pravda, že po tomto týždni s Eibarom, Huescou a Alavésom nám chýbajú body, ale teraz by nás to nemalo trápiť. Zmenili sme sa, naše pocity sú dobre, súperíme oveľa lepšie, cítime sa lepšie bez lopty aj s ňou. Vo všetkých zápasoch sme mali šance na to, aby sme sa ujali vedenia. Musíme byť sebakritickí, ale zároveň aj realistickí. Všetky mužstvá niekedy trpia, je potrebné oceniť zmenu."

Ste v takej forme, akú by si chcel?

"Naša forma je dobrá, ale nie najlepšia, môže to byť lepšie. Chcem si myslieť, že máme priestor na zlepšenie, najmä v obrane. Nemôže to byť tak, že sme nezaznamenali ešte ani jedno čisté konto. Stále nám trochu chýba, aby sme boli Real Valladolid, ktorým sme boli v minulosti."

zdroj: as.com
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-12-21 20:47:17
To nepochybujem.
2020-12-21 21:10:42
S nami má šance už každý, táto spomalená hra bez nápadu je už dávno prečítaná a všetci sa na ňu vedia pripraviť.