FC Barcelona v zápase s Realom Valladolid príjemne prekvapila hrou aj výsledkom a konečne dokázala zvíťaziť v ligovom zápase na ihrisku súpera.

Najlepšie: Vydarený experiment

Ronald Koeman dnes vsadil na rozostavenie s trojicou obrancov a Destom a Albom na krajoch zálohy, čo malo zabezpečiť hru na krídlach a zároveň aj stabilizovať defenzívu. Aj napriek tomu, že mužstvo tento herný variant nemalo nacvičený v zápasoch, dnes sa ukázalo, že Katalánci dominovali počas celého zápasu a jasným spôsobom dokázali zvíťaziť. Táto taktika na výbornú sadla Pedrimu a Dest sa mohol oveľa viac zapájať do ofenzívnych akcií v okolí šestnástky, čo pretavil v asistenciu. Ďalší veľmi dobrý zápas odohral De Jong a Pjanić taktiež pozitívne prekvapil. Poteší ďalší gól Braithwaitea, ktorého úloha v tíme je čoraz dôležitejšia. Dá sa predpokladať, že zo strany Barcelony sme nevideli posledný zápas s týmto herným systémom.

Najhoršie: Umtiti a Busquets

V druhom dejstve sa na trávniku objavili Busquets s Umtitim a výkon, ktorí obaja predviedli, medzi fanúšikmi určite vyvolal isté obavy. Sergio zaznamenal dvojicu veľmi nebezpečných strát, z čoho jedna bola vo vlastnom pokutovom území a Umtiti je kondične stále nedostatočne pripravený na to, aby odohral zápas na úrovni La Ligy. Potvrdila to jedna z jeho akcií, keď sa pokúsil o rozohrávku pred vlastnou bránkou. Známky v prípade spomínaných hráčov nezlepšia ani svetlé momenty v ich hre - Busquets nemal ďaleko k asistencii, zatiaľ čo Umtiti predviedol niekoľko dobrých obranných zákrokov.

zdroj: fcbarca.com
foto: youtube.com

Diskusia

5 komentáre
airman Premium
2020-12-23 00:42:55
Vsetci Messiho hateri uz si dali dve facky ? Jednu za gol, jednu za asistenciu ? Ti uvedomeli aj tretiu za pred asistenciu ? ?
2020-12-23 01:46:44
Asi sa nevyznam ale ako kondicna priprava suvisi s hlupou (ne)kluckou vo vlastnej 16ke?