Zverenci Ronalda Koemana si spríjemnili vianočné sviatky jasnou výhrou nad Realom Valladolid, na jeho ihrisku a navyše po výbornom výkone. Známky v prípade hráčov Blaugranas sú veľmi vysoké.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7,4

Až do stavu 0:3 nemal takmer žiadnu prácu, ale potom vytiahol 2-3 fantastické zákroky a významne sa zaslúžil o čisté konto.

Mingueza - 7,2

Z trojice stopérov to bol práve on, kto sa najčastejšie zapájal do ofenzívneho ťaženia Blaugranas.

Araujo - 6,9

Zápas odohral v strede trojčlennej stopérskej formácie a predviedol ďalší skvelý výkon.

Lenglet - 7,6

Strelil pekný gól a zdalo sa, že zápas v jeho podaní bol oveľa istejší po tom, čo predchádzajúce dva presedel na lavičke.

Dest - 7,5

Jeden z tých, ktorému zmena formácie veľmi sadla, keďže Koeman ho využil na pravom krídle. Väčšinu času strávil útočením a skvelým centrom prispel ku gólu Braithwaitea.

Pjanić - 7,2

Z jeho strany sme videli výkon, ktorý bol výborný a fanúšikovia sa môžu ešte viac čudovať, prečo nehráva častejšie. Potešili rýchle a drzé prihrávky, výborne spolupracoval s Messim.

De Jong - 7,7

Počas posledných dvoch týždňov hrá lepšie a lepšie. Tento systém mu sadol na výbornú, neustále trielil dopredu pri každej príležitosti a zapojil sa do niektorých z najlepších akcií mužstva.

Alba - 7,2

Rovnako ako Dest dostal od Koemana poverenie bombardovať obranu súpera, no z ľavého krídla a opäť sa snažil vytvárať šance pre súperov.

Messi - 9,1

Možno jeho najlepší zápas v tejto sezóne. Vytvoril prvý gól, zahral brilantný pas na Desta pred druhým gólom a tretí strelil sám.

Pedri - 8,3

Niektoré jeho ťahy sú tak úžasné, až človek letí na wiki, aby si overil, či má skutočne len 18 rokov. Z jeho strany sme proti Valladolidu videli skvelé prihrávky, neúnavne sa zapájal do presingu, hral inteligentne a najlepšie je, že sa naladil na rovnakú vlnu ako Messi.

Braitwaite - 7,2

Barcelona sa zlepšila od momentu, keď sa Dán dostal na hrot ofenzívy. Výborne viedol útok, strelil svoj piaty gól v sezóne. Mohol zaznamenať aj viac.

Náhradníci

71' Umtiti - 6,2

Dostal ďalšie minúty po svojim návrate zo zranenia.

71' Busquets - 6

Koeman ním nahradil De Jonga, ktorému doprial oddych. Busquets zaznamenal dvojicu fantastických prihrávok, ktoré mohli viesť ku gólom, ale aj dvojicu hrubých chýb, po ktorých mohol skórovať súper.

71' Firpo - 5,9

Firpo vbehol do zápasu miesto Albu a zrejme si zahrá aj na budúci týždeň, keďže Alba kvôli piatim žltým kartám nebude môcť nastúpiť.

81' Coutinho - 6,3

Odohral len pár minút do konca zápasu za rozhodnutého stavu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

7 komentáre
2020-12-23 12:24:28
Dobrá sestava. Skvělá chemie mezi záložníky. Bohužel takové ryby jako Griezz a Cou neudrží Koeman na lavičce a musí hrát. Strašný paradox.
Na hřišti měl každý své místo, nikdo se nikomu nepletl do revíru. Tak by to mělo být.
2020-12-23 12:26:25
Pekný zápas