V zápase s Realom Valladolid sme mohli sledovať ďalšie nové rozostavenie, ktoré navrhol Ronald Koeman. Tréner tentokrát do zápasu poslal troch stopérov. Na ihrisku sa objavili Mingueza, Araujo aj Lenglet a tento experiment sa vydaril.

Hostia v priebehu duelu s ľahkosťou zneškodnili väčšinu útokov svojho súpera a krajní obrancovi na seba prevzali úlohu takmer až krídiel, vďaka čomu sa mohli v oveľa väčšej miere zapájať do útočných akcií. Madridský denník AS poznamenáva, že pre Albu je ťažké zachovať rovnováhu medzi útokom a obranou po celých 90 minút, takže mu veľmi pomohlo, keď ho tréner zbavil časti defenzívnych úloh. Dest je naopak veľmi mladý, má dostatok energie, čo ukázal aj pri asistencii na 2:0.

Zabudnúť nemôžeme ani na dobrú formu Ronalda Arauja, ktorý s Realom Valladolid opäť predviedol veľmi dobrý výkon. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Uruguajčan v štyroch zápasoch zapríčinil len 4 fauly. V predchádzajúcich dvoch zápasoch nefauloval ani raz. Tak čistá hra je určite ďalšou skvelou vlastnosťou hry mladého stopéra.

V súčasnosti nie je jasné, či sa Koeman rozhodne využívať tento herný systém aj v budúcich zápasoch, ale to bude závisieť od charakteristiky súpera. Stojí za zmienku, že z tohto systému ťaží aj dvojica záložníkov. Pjanić zvýšil rýchlosť hry a lepšie sa darilo aj De Jongovi. Tento systém je v každom prípade nevýhodný pre Busquetsa, ktorého hru necharakterizuje intenzita a vyšší rytmus.

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-12-24 14:11:23
Tuchel dostal v PSG padaka, hned po vyhre 4:0 so Strasburgom, lebo je v lige na 3. mieste a straca na lidra 1 bod. Novym trenerom bude Pochettino. :))))
2020-12-24 14:31:55
Podľa mňa to bolo preto že mali nejaké nezhody s prezidentom a so športovým riaditeľom Leonardom aspoň čo som zachytil v médiách... Tak uvidíme do februára čo urobí s mužstvom nový tréner a či sa dá do poriadku Neymar.