Katalánci v poslednom zápase kalendárneho roka 2020 remizovali 1:1 s Eibarom. Zápas len zhrnul trápenie a smolu v podstate z celého roka.

Najlepšie: Návrat Dembélého, dobrý Pedri, Firpo ožil

Výsledok hovorí sám za seba, ale aj tento zápas priniesol viaceré pozitíva. Najdôležitejšou správou je návrat Ousmane Dembélého po zranení. Ten sa do zápasu s Eibarom dostal z lavičky a hneď rozhýbal hru mužstva. Vďaka jeho rýchlosti sa Barcelona nemusela spoliehať už len na Firpa, ktorého posielal do nábehov Pedri. Jediný gól Blaugranas strelil práve Dembélé po Firpovej prihrávke. Musíme dúfať, že Francúzovi sa v roku 2021 budú zranenia vyhýbať. Keď sa do hry vráti Fati, Pedri si udrží formu a Araujo získa viac skúseností, body v La Lige sa budú získavať ľahšie.

Najhoršie: Barcelona zaplatila draho za dve hrubé chyby

Zverenci Ronalda Koemana dnes neodohrali najlepší zápas. Nemá zmysel si klamať. Ale je potrebné napísať, že o výsledku rozhodla dvojica hrubých chýb. Prvou bol nevyužitý pokutový kop zo strany Braithwaitea a druhou bola chyba Arauja, po ktorej Eibar strelil gól. Araujo pritom odohral veľmi dobrý zápas. Problémom je však to, že jeden inkasovaný gól na strane Blaugranas na Camp Nou znamenal stratu bodov, pretože domáci nedokázali streliť viac gólov. Ani Griezmann či Pjanić si nedokázali poradiť s dobre rozostaveným Eibarom. Až striedania priniesli oživenie, pretože dovtedy sa celá hra mužstva spoliehala na spoluprácu Pedriho s Firpom. V Barcelone to tak jednoducho nemôže byť.

zdroj: fcbarca.com
foto: youtube.com

Diskusia

6 komentáre
2020-12-29 22:25:14
Já bych přidal ještě třetí chybu a to bylo rozestavení 3-5-2, kdy jsme nebyli schopný se usídlit u velkého vápna soupeře. Tahle defenzivní rozestavení proti tak slabému týmu, který se ani nesnažil ňák betonovat alá Cadiz. Mohli jsme hrát krásný 4-3-3 s vícero ofenzivními hráči a zkusit na křídlo Konráda, jestli nechytne formu Trincao nebo dát Dembélého už od začátku, že by šel dolů těsně po druhé půli, aby se po zranění moc nepřepínal.
2020-12-29 23:15:50
Jednoducho pokiaľ nebudeme mať v mužstve minimálne jedného záložníka, ktorý bude schopný posielať prienikove prihrávky, lepšie to nebude...dnes ich mohli Braithwaite či Dembele dostať oveľa viac...a nielen dnes, to je zápas čo zápas, zo stredu neprichádza nič prekvapivé, vela nezmyselných dotykov, ktoré k ničomu nevedú... Messiho pokrutenie hlavou po zápase hovorilo za všetko...