Ronald Koeman zhodnotil remízu v zápase s Eibarom na tlačovej konferencii. Holanďan priznal, že vyhrať ligový titul v tejto sezóne bude veľmi ťažké.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Aký bol dôvod toho, že ste nedokázali vyhrať dnešný zápas proti Eibaru?

"Nehľadali sme veľmi hráčov medzi líniami, existovali možnosti na prihrávky pre Braithwaitea, ale nerobili sme to. Neviem prečo, možno kvôli nedostatku túžby viac riskovať v ofenzívnej hre. Je to ďalší zápas, v ktorom sme mali veľa príležitostí na strelenie gólu."

[Marta Ramón, RAC1] V dnešnom zápase niektorí hráči neprevzali zodpovednosť na svoje plecia. Bola Messiho absencia rozhodujúca?

"Nemyslím si, že nám chýbali skúsení hráči. Všetci vieme, že mužstvo je v procese prestavby, okrem toho je niekoľko dôležitých hráčov zranených a museli sme hrať s mladšími. Aj napriek tomu boli na trávniku niektorí starší hráči. Chýbal nám niekto taký ako Leo, ktorý robí rozdiel už dlhé roky. Ale ako je možné, že sme nevyhrali tento zápas? Vytvorili sme si množstvo príležitostí, nepremenili sme pokutový kop a Eibaru sme darovali gól. Dnes sa udialo množstvo vecí."

[Adria Albets, Cadena SER] Coutinho nemohol dohrať zápas kvôli zraneniu ľavého kolena. Môžeš nám o tom povedať niečo viac?

"Máš pravdu, ide o ľavé koleno. Musíme počkať na výsledky vyšetrení a vtedy sa presne ukáže, čo sa stalo."

[Helena Condis, Cadena COPE] Čo povieš kritikom, ktorí hovoria, že Barcelona hrá lepšie bez Lea Messiho?

"To sa nedá povedať, pretože ide o hráča, ktorý vždy robí rozdiel. Dnes sme nevyhrali zápas, takže je ťažké povedať, že bez neho hráme lepšie. Musíme sa pozrieť ako sme dnes hrali. Vyzeralo to dobre, ale máme problémy so strieľaním gólov. Škodia nám individuálne chyby, nemá zmysel hľadať iné veci."

[Víctor Lozano, Onda Cero] Fakt, že pokutový kop zahral Braithwaite, hoci na trávniku bol aj Griezmann, bol prekvapujúci. Bolo to rozhodnuté pred zápasom alebo sa hráči dohodli počas hry?

"Dnes chýbal Leo, Antoine naposledy penaltu nepremenil a Martín využil jedenástku v Lige Majstrov. Preto hráči medzi sebou rozhodli, kto ju má zahrať."

[Xavi Lemus, TV3] Ak vezmeme do úvahy výsledky doma aj vonku, je podľa teba liga ešte na dosah?

"Ak mám byť reálny, vyhrať ligu bude veľmi ťažké. V živote nič nie je nemožné, ale je potrebné vziať do úvahy bodovú stratu a mužstvá, ktoré sú na prvých miestach. Zdá sa, že Atlético je veľmi silné, neinkasuje veľa gólov a vyhráva svoje zápasy. Bude to ťažké."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
2020-12-29 22:47:55
Len aby sme hrali LM.
2020-12-29 22:57:09
Pan trener ja stale verim! Sme na dobrej ceste. Musime sa poucit a v dalsom zapase ist naplno