Včerajší zápas s Eibarom sa Barcelone nevydaril z viacerých pohľadov. Ronald Koeman a hráči urobili niekoľko chýb, zatiaľ čo Ousmane Dembélé sa ukázal v dobrom svetle.

Tréner Barcelony opätovne vsadil na rozostavenie 3-5-2 zo zápasu s Realom Sociedad, hoci Eibar včera hral len na jedného útočníka, Kikeho Garcíu. Koeman zareagoval po prestávke, ale Mundo Deportivo tvrdí, že Mandilibarovi 'daroval' celých 45 minút. Dembélé neskôr nahradil Desta a rozostavenie sa zmenilo na 4-2-3-1. Ironické na tom je, že Katalánci boli po tejto zmene značne organizovanejší, no napriek tomu inkasovali prvý gól v zápase. Rozhodla o tom individuálna chyba Arauja. Neskôr dokázal vyrovnať striedajúci Dembélé. Napriek tomu Koeman z lavičky predviedol ďalší chaos v taktickom rozhodovaní. Zúfalý tréner začína robiť zvláštne zmeny, ktoré do mužstva vnášajú neporiadok.

Jedným z prekvapivých momentov v zápase s Eibarom bolo to, že pokutový kop zahrával Martín Braithwaite, hoci na trávniku bol prítomný aj Antoine Griezmann. Možno to bolo ovplyvnené tým, že Francúz nepremenil poslednú penaltu zo zápasu s Betisom, ale určite to poukazuje na to, že Francúz si neverí. V médiách sa hneď objavila správa o tom, že Braithwaite nepremenil už štvrtý pokutový kop v rade.

Za zmienku v každom prípade stojí jeden pozitívny aspekt včerajšieho zápasu a tým bol Dembélého návrat do futbalového diania po zranení. Krídelník včera zabezpečil mužstvu aspoň jeden bod. Okrem toho zaznamenal niekoľko vydarených prihrávok a v ofenzíve vynikal rýchlosťou. Francúz teraz bude pracovať na predĺžení zmluvy, ktorej platnosť končí v budúcej sezóne.

zdroj: mundodeportivo.es marc.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2020-12-30 12:37:04
Koeman bola jedná veľká chyba. Vždy som bol zástancom trénerov, ale už mi dochádza trpezlivosť. Hra sa trošku zlepšila, ale stále je to to isté. Hráme rovnaký futbal bez myšlienky, ako za Valverdeho.
kluc Premium
2020-12-30 12:41:00
Keby je Barcelona v psychickej pohode tak NIKDY by sa nestalo (možno tak 1.-2. kolo CdR) že by išiel zahrávať penaltu Braithwaite ale tak stalo sa...