FC Barcelona dokázala vyhrať výjazdový zápas na pôde SD Huesca najtesnejším rozdielom 1:0, ale hráči sa môžu tešiť viac z troch bodov, než z predvedenej efektivity.

Najlepšie: Pedri a 3 body

Ďalší zápas Barcelony a ďalšie zmeny. Koeman tentokrát využil rozostavenie 4-3-3, ktoré prinieslo väčšiu dominanciu Blaugranas na lopte a umožnilo rozkvet Pedrimu. Mladý záložník sa v úlohe ofenzívneho záložníka cítil výborne a spoluhráčom posielal úžasné prihrávky. V priebehu zápasu vymyslel 4 kľúčové prihrávky a jeho spolupráca s Leom Messim je jednou z mála pozitívnych vecí na hre Barcelony v tejto sezóne. Dnes sa mohol zapísať aj na streleckú listinu, ale chcelo to chladnú hlavu pri zakončení. De Jong si po Messiho prihrávke v každom prípade počínal výborne a mužstvu zabezpečil plný počet bodov.

Najhoršie: Posledná 15-minútovka

Do 75. minúty zápasu sme mohli povedať, že najväčším problémom Barcelony bola jej efektivita. Až 20 striel a len jeden gól je už skutočne na smiech. Ale predsa to na hre Barcelony nebolo to najhoršie. To najhoršie prišlo v poslednej štvrťhodine stretnutia. Zverenci Ronalda Koemana prestali hrať a domáci sa šance chopili veľmi rýchlo. Jedno šťastie pre Kataláncov, že Huesca absolútne nerátala s tým, že Katalánci v závere zápasu takto poľavia a nevedeli si vytvoriť lepšie strelecké možnosti. Stačila by totiž len jedna chyba a ďalšia strata bodov by sa stala faktom. Takéto niečo je v hre Blaugranas neprípustné. O to viac za stavu 1:0.

zdroj: fcbarca.com
foto: youtube.com

Diskusia

4 komentáre
2021-01-04 00:24:57
Normálne mám z dnešného výkonu náladu ako po prehratom zápase. Mrzí má to. Tešil som sa na zápas a jediné čo som počas zápasu spravil bolo, že som zatlieskal pri gólovej akcii...inak nuda. Prvý polčas ešte ako tak, i keď nič moc, aby som nekrivdil. Sklamanie. V druhom polčase som sa pristihol pri myšlienke, či to má vôbec cenu sledovať a že týchto 45 minút života mi už nikto nikdy nevráti. Každopádne zápas som dopozeral do konca, tak ako vždy (nie som žiadny “plastic fan” ani “gloryhunter”). Bol som z toho taký rozčarovaný, že mi bolo jedno či ten gól inkasujú, pretože si tú výhru svojím výkonom nezaslúžili. Miestami mi prišlo, že to je jedno aj im. Niekedy to pripomínalo taký ten valverdeoidný zápas. Žiadna zábava, chuť, risk...nič, nuda. Futbal by sa mal hrať pre ľudí a ja osobne nepoznám človeka, ktorého by takýto výkon napĺňal radosťou (chápem, že bez fans na ihrisku je to ťažšie a hráčovi na prázdnom štadióne sa “pre ľudí” hrá ťažko :-) ) Inak za mňa nie je ani čo hodnotiť. Premýšľam len o tom, že ak toto je tá spomínaná "Koemanova revolúcia", tak...

Trošku som sa opustil, ale čo už...?
2021-01-04 00:27:36
Budem sa opakovat po x-ty krat, ale v zapasoch, kde sa trapime a trener ma k dispozicii 5 striedani, ale necha Pedriho az do konca, trestuhodne prehliada Puiga. Mal by som pochybnosti o trenerovych umysloch aj keby ide muzstvo sko pila, za sucasnej formy je to neobhajitelne. Hej 3 body sa zidu do tabulky, ale to je vsetko. Dufam v skory prichod lepsieho trenera.