Tréner FC Barcelona na dnešnej tlačovej konferencii pred zápasom s Bilbaom priznal, že Sergi Roberto sa môže vrátiť do hry koncom januára. Holanďan okrem toho zdôraznil, že je dôležité zapracovať na efektivite a strelení druhého gólu, aby koncovky zápasov neboli tak nervózne.

[Marc Brau, Barça TV] Athletic pred dvoma dňami vymenil trénera. Znamená to, že môžete očakávať iné mužstvo, alebo dva dni sú málo na to a súper bude hrať rovnako?

"Athletic môže zmeniť rozostavenie, to závisí od trénera, ale nemyslím si, aby sa zmenilo veľa. Sú to len dva tréningy, takže vplyv nového trénera nebude veľký. Athletic hrá doma, vždy rád vytvára tlak, behá, hrá fyzicky. To sa nezmení. Viem však, že naposledy hrával s rozostavením 4-2-3-1 a Marcelino v minulosti preferoval 4-4-2."

[Roge Arbusa, Catalunya Radio] Ako ste prežívali tieto posledné neisté hodiny? Bál si sa, že zápas sa nakoniec preloží?

"Bol som pokojný, pretože niektoré veci v živote sa nedajú kontrolovať. Včera popoludní ma informovali o dvoch pozitívnych výsledkoch. Postupovali sme podľa protokolu - preložili sme tréning, opätovne sme vykonali testy. Potom sme počkali na výsledky, našťastie boli negatívne."

[Marta Ramon, RAC1] Znepokojuje ťa možnosť odkladu volieb v súvislosti s rozhodnutiami v priebehu prestupového obdobia?

"Nie, kalendár je nabitý a v hlave mám zajtrajší zápas."

[Santi Ovalle, Cadena SER] Mohol by si zhodnotiť odchod Aleñu? Myslíš si, že počas tohto prestupového obdobia odíde aj niekto ďalší?

"Pokiaľ niečo nie je rozhodnuté, nemôžem o tom hovoriť. Je pravda, že Carles dostal povolenie pohľadať si nový klub. Názor môžem vyjadriť až vtedy, keď všetko bude pripravené. Hráči sa môžu rozhodnúť zostať alebo odísť. Aleñá je mladý, má budúcnosť a rozhodol sa pokúsiť sa odísť."

[Helena Condis, Cadena COPE] Bude podľa teba najlepšie, ak sa voľby budú konať 24. januára?

"Nemôžem mať názor na tému zdravia. Je to otázka pandémie, dátum je možné zmeniť. Športový plán klubu by sa mal vypracovať čo najskôr. Je to veľmi dôležitý okamih pre budúcnosť klubu, ale zdravie je najdôležitejšie."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] V Barcelone pracuješ už 4 mesiace. Kedy uvidíme Barcelonu, ktorú chceš, aby sme sledovali?

"Postupne uvidíme to, čo chceme. Prišli sme v auguste a snažili sme sa pripraviť mužstvo na sezónu. Máme zranených dôležitých hráčov, takže nevieme presne, čo je pre mužstvo najlepšie. V kádri som toho nemohol zmeniť veľa, každý tréner by v takejto situácii potreboval viac času. Neuplynulo ho až toľko."

[German García, Radio Nacional] Čo Barcelone chýba na výjazdoch?

"Neviem, na výjazdoch sme prišli o viac bodov, ale mužstvo sa snaží hrať rovnako ako doma. Snažíme sa dominovať, byť nebezpeční a vytvárať si šance. Možnože sme sa dopustili viacerých individuálnych chýb v obrane, čo nás stálo góly a naša efektivita nebola adekvátna. Musíme byť efektívnejší. Tieto dva dôvody sa mohli postarať o to, že nevyhrávame. Aj ostatní taktiež nevyhrávajú všetko 4:0. Atlético vyhráva hlavne kvôli obrane, jeho výsledky sú celkom vyrovnané, ale efektivita je oveľa väčšia. My si vytvoríme najviac príležitostí, ale percentuálne využívame len málo z nich."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Ansu Fati absolvoval špeciálnu liečbu a hovorí sa, že sa môže vrátiť do hry skôr. Ako vyzerá jeho situácia? Kedy môžeme očakávať návrat Sergiho Roberta? Hovorí sa o polovici či konci januára.

"Vždy je ťažké určiť nejaký konkrétny dátum, aby sme nevyvíjali príliš veľký tlak. Ansu je mladý a musí sa veľmi dobre zotaviť. Sergi Roberto sa môže vrátiť koncom mesiaca, vtedy by mal byť dostupný, ale neviem presne povedať, kedy nastúpi. Obaja sú na dobrej ceste."

[Javier Giraldo, Sport] Viem, že to nezávisí od teba, ale od Riadiacej komisie, no potrebuješ v tomto prestupovom období posily?

"Každé mužstvo a každý tréner vždy sledujú trh aj v januári, aby zistili, ako je možné posilniť mužstvo. Ja som vypracoval plán s menami hráčov, ktorých je potrebné podpísať, ak to bude možné. Ak nie, budeme pracovať naďalej so súčasným kádrom."

[Joan Poqui, Mundo Deportivo] Máte v zápase na San Mamés, ale bez fanúšikov, miernu výhodu?

"Každý hráč potrebuje fanúšikov na tribúnach a pre každého hráča je nezvyčajné, ak tam nie sú. Na San Mamés sa hralo vždy výborne, pretože súper vytváral tlak a atmosféra bola fantastická. Bez fanúšikov je to úplne iné. Musíme sa motivovať kvôli nám samých, nie pre fanúšikov. Je to ťažšie. Týka sa to však všetkých, doma aj na výjazde."

[La Vanguardia] Čo môžete urobiť, aby ste zlepšili efektivitu? Ako na tom pracujete na tréningu?

"Nemôžeme príliš trénovať, pretože hráme toľko zápasov, že si len oddýchneme a pripravujeme sa hneď na ďalší. Dnes sme trénovali len trochu. Dôležité je strieľať, ale nemôžeme hráčov na tréningoch pretrénovať. Najdôležitejšie je sebavedomie, záložníci musia nabiehať do pokutového územia. Z tohto dôvodu som bol spokojný s gólom Frenkieho a prihrávok Pedriho. Nie je to len otázka útočníkov, existujú aj štandardné situácie, záložníci..."

[Diari Ara] Čo si myslíš o hre a postoji Sergiña Desta? Zdá sa, že jeho výkony v posledných dvoch zápasoch trochu upadli.

"Sergiño začal veľmi dobre, ale je to otázka jeho veku. Má 19 rokov, potrebuje čas na adaptáciu. Nemôže hrať neustále dobre, ako každý hráč má právo na to, aby robil chyby, zlepšoval ich, koncentroval sa a bol agresívny v obrane. Nie som sklamaný, pretože je mladý."

[Alex Maria Franquet, El Correo] Iñaki Williams, Muniain a Raul Garcia - čo si myslíš o týchto hráčoch?

"Sú to veľmi dobrí hráči, Williams je rýchly a gólový útočník, dobre dribluje. Garcia hrá už mnoho rokov, v zápasoch vždy ukazuje, že má víťaznú mentalitu. Muniaina mám rád, pretože hľadá loptu, krátku hru. Títo hráči vedia pred bránkou tvoriť nebezpečenstvo."

[Jordi Blanco, ESPN] Myslíš si, že bola chyba, že ste Suarezovi umožnili odísť a nikoho na jeho miesto nekúpili?

"Nerád stále odpovedám na otázky o Suarezovi, pretože už nie je našim hráčom. Rešpektujem ho a my máme svojich útočníkov."

[Jordi Grau, TV3] Účasť Griezmanna v troch posledných zápasoch bola zanedbateľná. Ako sa cíti fyzicky aj psychicky?

"Antoine pozná svoje miesto, často s ním hovorím, pretože ho mám rád, je veľmi otvorený. Rád sa rozpráva o svojej hre. Ak hráme s trojicou záložníkov, musíme nájsť najlepší variant s trojicou útočníkov. Máme Lea, Ousmane hrá čoraz lepšie. Musím si vyberať. Pri toľkých zápasoch nie je možné nasadiť vždy tých istých."

[Jamie Easton, BeIN Sports USA] Ter Stegen po zápase s Huescou povedal, že mužstvo vie, že existuje problém s tým, že nedokáže rozhodnúť zápas, kvôli čomu neskôr trpí. Aké je riešenie, keďže na tréningy nemáte veľa času.

"Riešenie je jednoduché - je potrebné streliť druhý gól. Ak sa to podarí, súper už neverí v dobrý výsledok. Vo väčšine zápasov, v ktorých sme viedli o jeden gól, sme v koncovke mali problémy. Súper útočil po druhej lopte a my nie sme mužstvo, ktoré si s týmto vie dobre poradiť. Problém bol v tom, že sme nerozhodli zápas. Šancí sme mali veľa, len sme ich nevyužili. Vtedy každé mužstvo bojuje až do konca."

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-01-05 22:51:02
Je v tom plane aj niekto nenarodeny v holandsku?
2021-01-05 23:02:20
Keby ste sa lepšie pozreli tak Koeman ma už zakladnu 11 pripravenu deň vopred pozrite si toto video hraju tam spolu hraci ktory budu hrať zajtrajsi zapas aby sa zahrali https://youtu.be/...