Carles Aleñá odchádza z Barcelony na hosťovanie do konca sezóny do Getafe. Médiá informujú, záležitosť je dohodnutá a chýba už len oficiálne potvrdenie transferu. Faktom je, že mladík sa už nezúčastnil včerajšieho tréningu prvého tímu.

Zdroje z prostredia klubu pre madridský denník Marca potvrdili, že kluby mali k dohode veľmi blízko už pred pár dňami, takže definitívny prestup bol len otázkou času. Aleñá tak využil povolenie od klubu na odchod z Camp Nou a pohľadal si nového zamestnávateľa, aby sa mohol naďalej futbalovo rozvíjať.

"Pokiaľ niečo nie je rozhodnuté, nemôžem o tom hovoriť. Je pravda, že Carles dostal povolenie pohľadať si nový klub. Názor môžem vyjadriť až vtedy, keď všetko bude pripravené. Hráči sa môžu rozhodnúť zostať alebo odísť. Aleñá je mladý, má budúcnosť a rozhodol sa pokúsiť sa odísť," komentoval záležitosť Koeman, ktorý priamo priznal, že Aleñá z klubu odíde.

Kľúčový bol Cucurella

Marc Cucurella a Carles Aleñá sa poznajú veľmi dobre zo spoločného pôsobenia v La Masii a práve Cucurella sa pričinil o to, že Aleñá sa čoskoro presťahuje do Getafe. Cucurella sa po prestupe do Getafe mimoriadne futbalovo rozvíja a jeho kariéra sa uberá veľmi úspešným smerom. Onedlho ho bude môcť napodobniť aj Aleñá.

Aktualizácia

FC Barcelona oficiálne potvrdila, že odchovanec La Masie odchádza na hosťovanie do Getafe do konca prebiehajúcej sezóny a madridský klub na seba prevezme mzdu hráča.

zdroj: BarçaTV+ marca.com
foto: facebook

Diskusia

12 komentáre
2021-01-06 11:19:05
Dúfam, že tam bude klauzla o povinnej kúpe po sezóne za 15-20 miliónov. To by bol fajn obchod pre obe strany.
2021-01-06 11:24:51
Tak,jedneho uz vyhnal,este jedneho/vieme ktoreho/....a potom bude" nutne " kupit Wijnalduma.