Guillem Balague, expert na španielsky futbal, v programe Onze, ktorý vysiela katalánska televízia TV3, uviedol, že Frank Lampard by sa rád stal trénerom FC Barcelona.

Chelsea sa v súčasnosti pod vedením Franka Lamparda vôbec nedarí. The Blues sa v Premier League nachádzajú priebežne až na 9. mieste, keď zo 17. odohraných zápasov vyhrali len 7 a v piatich prípadoch remizovali a rovnaký počet zápasov prehrali. Z posledných piatich zápasov proti dokázali vyhrať len v jednom prípade, pričom prehrali 3 zápasy a v jednom stretnutí sa body delili.

Lampard v tejto sezóne nedokázal z Chelsea vytvoriť súdržné mužstvo a aktuálne sa zdá, že jeho pozícia na trénerskom poste je ohrozená. Balague zároveň tvrdí, že Lampard by vo svojej trénerskej kariére rád viedol aj katalánsku Barcelonu. Legendárny záložník Chelsea mal k prestupu na Camp Nou blízko v roku 2005, ale transfer sa nakoniec nestal skutočnosťou.

Balague patrí medzi novinárov, ktorí sú dobre informovaní a pomerne spoľahliví. Pre TV3 na tému Lamparda uviedol: "Jeho snom je byť trénerom v španielskej lige a robiť to, na čo ako hráč nemal príležitosť. Chcel by zasadnúť na lavičku na Camp Nou a trénovať Barcelonu. V roku 2005 bol blízko k podpisu zmluvy s Barcelonou," uviedol Balague.

V Barcelone je v poslednom období tak neistá situácia, že stať sa môže všeličo. Dokonca aj voľby prezidenta klubu, ktoré sú naplánované na 24. januára, môžu byť nakoniec preložené na neskorší termín kvôli zhoršujúcej sa epidemiologickej situácii v Katalánsku. Nový prezident klubu následne rozhodne, čo sa v klube bude diať ďalej. A možno aj s Lampardom na trénerskom poste.

zdroj: twitter livescore.com TV3
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-01-06 11:20:42
Aj Galard by chcel Barcu trenovat...tiez bude zachvilu bez muzstva.
2021-01-06 13:00:42
Môže si vo fife zatrénovať