Ilaix Moriba a Nico González sa oficiálne dostali do Barcelony B. Obaja stredopoliari patria medzi najsľubnejších hráčov v La Masii. Prvého menovaného dokonca porovnávajú s Paulom Pogbom a už niekoľko dní trénuje s prvým tímom pod dohľadom Ronalda Koemana.

Obaja mladíci doteraz žiarili v kategórii juvenil A, no teraz oficiálne postúpili do kádra rezervy katalánskeho klubu. González je v Barcelone už od svojich 11. rokov a nedávno oslávil 19. narodeniny. Vyniká vďaka svojej vízii a čítaniu hry, je veľmi dobrý v držaní lopty a taktickom aspekte. Zahrať vie aj v strede zálohy.

Moriba sa narobil v Guinei a v januári oslávi 18. rokov. Tréneri ho zvyčajne využívali ako tvorcu hry a patrí medzi najtalentovanejších hráčov v cantere Blaugranas. Len v tejto sezóne odohral viacero fantastických zápasov. Médiá zároveň uvádzajú, že tento mladík už tretí deň trénuje s prvým tímom pod vedením Koemana. Ilaix trénera Barcelony zaujal, hoci nie nepatrí práve medzi typických záložníkov s profilom Blaugranas, no je schopný hrať aj v prehustených priestoroch vďaka svojej technike, ktorá je na veľmi vysokej úrovni. Moribu často prirovnávajú k Paulovi Pogbovi.

zdroj: football-espana.net
foto: facebook

Diskusia

5 komentáre
2021-01-08 14:22:37
Do prvého tímu s ním a nech začne postupne dostávať šance, iba tak sa môže rozvíjať - keď sa chopi svojej šance ako Pedri či Ansu, tak to bude bomba.
2021-01-08 14:29:10
Tak to je zlá správa pre Puiqimaniakov ,lebo zase niekto predbehne ich miláčika, ktorý má strach opustiť Barcelonu a ísť ukázať, že na to má na hosťovaní v inom klube.