Víctor Font, kandidát na prezidenta FC Barcelona, predstavil finančnú stránku svojho projektu. Na základe neho predpokladá, že rozpočet FC Barcelona do roku 2026 dosiahne minimálne 1,4 miliardy eur.

Font očakáva, že Barcelona v tohtoročnom hospodárskom roku vykáže stratu vo výške 100 miliónov eur. Kandidát na prezidenta hodlá počas prvých 100 dní v úrade prezidenta hľadať riešenia zamerané na zníženie škôd a s bankami opätovne prerokovať splátky krátkodobých úverov vo výške 400-500 miliónov eur. Font zároveň poukazuje na potrebu reorganizácie výdavkov a predovšetkým na potrebu nájsť nové zdroje príjmov, pretože súčasný model nenapĺňa potreby klubu, keďže štadión je naďalej uzatvorený.

Font chce za týmto účelom vsadiť na audiovizuálny obsah, online predaj, hry a e-šport prostredníctvom dosiahnutia vstupných dohôd so strategickými partnermi v tejto oblasti. Font chce priamo osloviť 400 miliónov fanúšikov Barcelony po celom svete pomocou produktov a služieb bez sprostredkovateľov, aby klub zarobil viac. Plán 'Sí al Futur' predpokladá príjmy na úrovni 1,4-1,5 miliardy eur a od 100 do 200 miliónov eur zisku ročne a to bez predaja klubového majetku či hráčov.

Kandidát na prezidenta zároveň predstavil ďalších členov svojho tímu:  Luis de Valla, José Manuel Villanueva, Iñaki Ecenarro, Oscar Pierre, Manel Saras, Joaquim Uriach a Xavi Carbonell. Nepriblížil, kto bude generálnym riaditeľom a ani neuviedol, či Oscar Grau, teda súčasný generálny riaditeľ Barcelony, zostane v klube. Font sa s Grauom má stretnúť a porozprávať, aby preveril, či nové vedenie bude môcť využiť jeho schopnosti. Podobné to má byť aj v prípade iných ľudí, ktorí zastávajú manažérske pozície.

Font tiež pripustil, že Espai Barça je urgentný projekt, ale musí byť ziskový a udržateľný. Kandidát na prezidenta sa domnieva, že podmienky so spoločnosťou Goldman Sachs by mohli byť lepšie. Vo svojom pláne pre Espai Barça sa domnieva, že Camp Nou by mohol byť hotový do roku 2025. Chce však usporiadať druhé referendum týkajúce sa tohto projektu.

zdroj: L'Esportiu
foto: facebook

Diskusia

2 komentáre
2021-01-10 13:24:48
Laporta? Čo ? Jaaaj on nemá projekt len nostalgiu