Francúzsky útočník sa výraznou mierou pričinil k výhre Barcelony nad Granadou. Podal skvelý výkon, ktorý okorenil dvojicou gólov a asistenciou.

Ak bol Griezmann doteraz spochybňovaný, tak preto, že si to zaslúžil. Náklady na jeho kúpu vo výške 120 miliónov eur boli enormné a obrovský bol aj rozdiel v kvalite výkonov, ktoré predvádzal v drese Atlética a potom na Camp Nou. Odlišná bola aj jeho úloha. Ale od hráča jeho kalibru sa očakáva veľmi rýchla adaptácia, ktorá je navyše potrebná. Zatiaľ však v drese Blaugranas nenaplnil očakávania. Teda, možno doteraz.

Voči Griezmannovi existujú rôzne výhrady. Ale nemôžeme ho kritizovať z hľadiska jeho prístupu a obetavosti. Defenzívna práca v zápasoch mužstvu veľmi pomáha a v tomto smere môže byť príkladom. V zápasoch patrí medzi hráčov, ktorí toho nabehajú najviac. Ale je prirodzené, že ľudia od neho chcú viac. Aby bol častejšie v pokutovom území, ukázal lepšiu spoluprácu s Messim či viac 'hmatateľného'.

Martín Braithwaite bol po istý čas hráčom základnej zostavy na úkor Griezmanna. V hierarchii ofenzívnych hráčov sa pred Francúza dostali aj Dembélé a Pedri. Ale po veľmi dobrom zápase proti Bilbau sa Koeman rozhodol poslať ho v základnej jedenástke do zápasu aj na Granadu a Francúz sa mu odvďačil výborným výkonom s dvojicou gólov a jednou asistenciou. "Doteraz mi to tam nepadalo a teraz už áno, dúfam, že to takto bude aj pokračovať," priznal Griezmann po zápase s Granadou a s úsmevom na perách.

A kedy naposledy dokázal v zápase strelil dva góly a k tomu pridať asistenciu? Stalo sa tak pred rokom a pol, len v jeho druhom zápase s drese Blaugranas pri výhre nad Betisom 5:2. Zároveň je to jeho len tretí zápas v Barcelone, v ktorom strelil 2 góly, ten ďalší prišiel proti Ibize v pohári. Ide teda o prelomový bod v kariére Griezmanna na Camp Nou? Dúfajme. V stredu bude mať ďalšiu šancu na to, aby potvrdil svoju dobrú formu. Hrá sa semifinále Španielskeho superpohára proti Realu Sociedad.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-01-11 16:17:56
Bolo by super keby sa chytil, v lete by som ho predal tak či tak aspoň by sme za neho dostali viac.
2021-01-11 17:03:13
Kolik takových článků ještě vyjde?