Dnes uplynul posledný termín na zber podpisov v prípade kandidátov na prezidenta FC Barcelona. Kto chcel oficiálne kandidovať vo voľbách, musel od socios pod svoju kandidatúru vyzbierať minimálne 2257 podpisov. Viacerí uchádzači túto podmienku nedokázali naplniť.

V súlade so štatútom klubu musí každý, kto chce kandidovať na prezidenta FC Barcelona, okrem iných náležitostí, vyzbierať aj minimálne 2257 podpisov od socios. Vyzbierať je potrebné viac podpisov, pretože pri následnej verifikácii sa pomerne často stáva, že neplatných je aj 10% z vyzbieraných podpisov. Už včera sa z volieb odhlásil Pere Riera. Dnes zas Agustí Benedito informoval, že sa mu nepodarilo vyzbierať dostatočný počet podpisov. To isté platí v prípade Jordiho Farrého, ktorý predložil návrh na vyslovenie nedôvery a málo podpisov nazbieral aj Xavi Vilajoana.  Lluis Fernández Ala je na tom podobne a kvôli nedostatočnému počtu vyzbieraných podpisov vypadáva z hry.

Kandidáti na prezidenta mali určený termín, kedy mali zabezpečiť zvoz vyzbieraných podpisov do klubových kancelárií. Nižšie si môžete pozrieť ako to celé dopadlo:

17:00 - Joan Laporta - 10 257 podpisov
17:30 - Jordi Farré - 2082 podpisov
18:00 - Agusti Benedito - oznámil nedostatočný počet podpisov
18:30 - Emili Rousaud - 2510 podpisov
19:00 - Xavier Vilajoana - 1967 podpisov
19:30 - Toni Freixa - 2821 podpisov
20:00 - Víctor Font - 4710 podpisov
20:30 - Lluis Fernández Alanedostatočný počet
21:00 - Pere Riera - odstúpil už včera

Zatiaľ však stále nie je jasné, či sa voľby budú konať 24. januára alebo nie a to kvôli zhoršujúcej sa epidemiologickej situácii. Konfederácia fanklubov FC Barcelona požiadala Carlesa Tusquetsa, predsedu Riadiaceho výboru, aby termín posunul kvôli vyššej účasti, pretože veľa socios je vekovo v rizikovej skupine. Podľa správ z Barcelony žiada o preloženie volieb aj Lekárska asociácia v Barcelone. Dr. Bonaventura Colet pripustil, že konečné rozhodnutie by sme mali spoznať na základe tohto týždňových údajov, ideálne by však bolo odložiť voľby o niekoľko týždňov.

Pripomenieme, že Barcelona sa mala vo štvrtok stretnúť s katalánskou vládou, aby prediskutovali aktuálnu situáciu a naplánovali protokoly, médiá však informujú, že k stretnutiu dôjde nakoniec v piatok. Ak by sa voľby skutočne odložili, nastala by sa kuriózna situácia, pretože na základe štatútu FC Barcelona môže Riadiaca komisia viesť klub nanajvýš 3 mesiace a tento termín uplynie v posledných januárových dňoch.

zdroj: as.com mundodeportivo.es catalunya radio
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-01-11 21:14:20
Víťaz asi jasný
2021-01-11 21:40:47
teda Laporta ich úplne vymazať všetkých. Čakal som, že Font bude mať podstatne viac hlasov