Ronald Araujo poskytol rozhovor pre tlačovú agentúru EFE, v ktorom porozprával o svojej chybe zo zápasu s Eibarom a prezradil, čomu počas tréningov venuje osobitnú pozornosť. Zároveň povedal, že je už pripravený hrať.

Araujo ukázal charakter, keď v zápase s Eibarom urobil hrubú chybu, no po skončení duelu sa nebál predstúpiť pred novinárov. Obranca teraz priznal, že túto chybu už hodil za hlavu: "Spomínam na to ako na anekdotu. Po tejto chybe som pracoval ešte tvrdšie na kontrole lopty. Hráme každé tri dni a takáto chyba vám nemôže zostať v hlave. Necháte to tak. Myslím si, že v nasledujúcich zápasoch som ukázal, že to na mňa nemalo veľký vplyv. Charakter je niečo, čo som mal odmalička. Budenie rešpektu, pomoc mužstvu... Na trávniku rád rozprávam, rozprávam počas celého zápasu. Je to spôsob ako sa viac sústrediť, myslím si, že mi to pomáha, podobe ako mužstvu," uviedol mladý stopér.

Uruguajčan zdôrazňuje dôležitosť tvrdej práce: "Považujem sa za hráča, ktorý má rád tvrdú prácu. Analyzujem všetky moje zápasy, všetkých súperov a predovšetkým aspekty, v ktorých sa mi nedarí najlepšie. Ak musím zostať trochu po tréningu, zostanem, pretože si myslím, že je nevyhnutné, aby som sa zlepšoval," povedal.

Stopér venuje osobitnú pozornosť tréningu súvisiacemu so začínaním akcií: "Odkedy som prišiel do klubu, tvrdo pracujem na vyvážaní lopty. Nejde o to, že je to pre mňa ťažké, ale prišiel som sem z iného futbalu, ktorý sa hrá v Uruguaji a od podpísania kontraktu s Barcelonou som na tom pracoval vždy, keď som mohol," priznal.

Araujo sa netají tým, že jeho vzorom je Gerard Piqué: "Geriho veľmi obdivujem, najmä z pohľadu vyvážania lopty a toho, ako pracuje s loptou na nohe. Cítim, že mi to chýba, a tiež skúsenosti, ktoré má. Možnože nie je najrýchlejší, ale vždy je výborne postavený. Vďaka tomu vyhráva množstvo vzdušných súbojov," chválil svojho staršieho kolegu.

21-ročný mladík sa, podobne ako Piqué, cíti veľmi dobre v pokutovom území súpera. V tejto sezóne za Barcelonu strelil jeden gól a v uplynulej sezóne za rezervu zaznamenal 6 presných zásahov: "Pre obrancu je najdôležitejšie udržať čisté konto, ale je milé pomôcť mužstvu aj strieľaním gólov. Pre obrancu je dôležité aj to, aby bol zbraňou v útoku. Veľa pracujem pri centroch, aby som hlavičkoval a som spokojný, pretože v tomto som dobrý," povedal.

Araujo sa v súčasnosti nesústredí na predĺženie spolupráce s Barcelonou: "Mám zmluvu do roku 2023 a neviem nič o jej predĺžení. Týmto sa zaoberá môj agent a ja sa sústredím na zápasy, ktoré máme každé tri dni, na hru a aby som hral dobre," priznal.

Uruguajčan porozprával niečo o aj tréningu s Messim: "Je to ťažké, ale vždy je dobré musieť ho brániť na tréningoch. Pred jedným zo zápasov som si pomyslel: 'Ak bránim Lea na tréningoch, koho lepšieho stretnem v zápase'?"

Stopér prezradil čo to aj o svojich ašpiráciách v reprezentácii: "Som veľmi spokojný, pretože výjazd s reprezentáciou bol pre mňa veľmi pekným snom. Teraz snívam o hre na najbližšom šampionáte, rád by som išiel aj na Copa America na budúci rok. Som šťastný, že sa môžem formovať po boku takých hráčov ako Godín či Gimenez. Musím však tvrdo pracovať v Barcelone, aby som dostal ďalšie šance," prezradil.

Obranca v každom prípade tvrdí, že Barcelonu nemožno spochybňovať aj napriek tomu, že má mladý káder: "Sme Barcelona, nedá sa povedať, že nemôžeme bojovať o žiadne tituly. Máme na to zodpovedajúce mužstvo, sme pripravení a sme v hre vo všetkých súťažiach. Budeme bojovať o všetko. Máme mladý káder, ktorý môže dať klubu v nasledujúcich rokoch veľmi veľa," vyhlásil.

Araujo zároveň potvrdil, že po absencii v zápase s Granadou sa už môže vrátiť na trávniky: "Cítim sa dobre a som pripravený hrať," uzavrel.

zdroj: EFE
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-01-12 06:18:08
Strašne som si ho obľúbil, konečne stopér ktorý môže nahradiť časom Geriho .
A dosť mi pripomína štýlom Van Dijka.
2021-01-12 07:59:30
Jesteze uz tu neni Barto ten by ho uz prodaval :D