Len hŕstka hráčov si užila tak kvalitnú kariéru ako Samuel Eto'o, ktorý mal možnosť zahrať si aj v slávnom tíme Pepa Guardiolu s Leom Messim. Eto'o teraz poukázal na nástupcu kapitána Barcelony.

Messiho dobrodružstvo na Camp Nou sa pomaličky chýli k svojmu koncu a existuje možnosť, že Argentínec odíde z Barcelony už po tejto sezóne, keďže sa mu končí zmluva. Eto'o si v každom prípade myslí, že v Barcelone sú hráči, ktorí môžu v budúcnosti potiahnuť mužstvo za úspechmi a poukázal predovšetkým na Ansu Fatiho.

"Myslím si, že Ansu je ten vyvolený do budúcnosti. V súčasnosti robí úžasné veci, takže si myslím, že klub si ho musí vycibriť a veľmi dobre sa o neho postarať. Dúfajme, že je tým pravým, ktorý to po Messim prevezme," uviedol Eto'o v rozhovore pre SPORTBible.

Kamerunčan patril medzi pár šťastlivcov, ktorí si mohli zahrať aj v slávnom mužstve Pepa Guardiolu, ktoré v roku 2009 vyhralo treble. Eto'o si však napriek tomu myslí, že futbalový štýl Josého Mourinha je lepší: "Viac sa kamarátim s herným štýlom Josého Mourinha. Je to otázka štýlu, obaja majú svoj spôsob, ja preferujem ten Mourinhov," vyhlásil.

"Pep je v každom prípade špičkový tréner, takže si nemyslím, že sa môžete nejako rozhodnúť, ale môžem vám povedať, že neexistuje žiadny iný tréner, žiadny iný manažér, ktorý by svojich hráčov motivoval tak veľmi ako José Mourinho, pre mňa je treble s Mourinhom to špeciálne," priznal.

"V súčasnosti je tu viac trénerov so svojim vlastným štýlom. Ale z pohľadu motivácie a toho ako zo svojich hráčov dostať maximum, to je José Mourinho," dodal.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

3 komentáre
2021-01-12 09:26:39
Fati už skončil už bude ako Umtiti neda sa už do formy
2021-01-12 17:22:27
Fati je veľký talent, ale očakávať, že prevezme vodcovskú úlohu po Leovi je len zbožné želanie.
Každý zápas Lea som videl, keď začínal. Jeho úroveň bola taká výnimočná, že fanúšikovia sa chytali za hlavu.
Myslím si, že Fati nie je zďaleka na tomto levelu. Leovi nemohol nikto zobrať loptu z nohy. Fati je dobrý, ale takú techniku nemá, tak, že bude opora, ale nie druhý Messi.
Je to môj názor, uvidí sa...