Ronaldinho bol v Barcelone skvelým učiteľom Lea Messiho. Brazílsky futbalový kúzelník formoval Messiho v rannom veku a súčasný kapitán Barcelony sa naučil veľa. Katalánsky klub však mal možnosť kúpiť aj Cristiana Ronalda. No dal prednosť Ronaldinhovi.

Stalo sa tak pred mnohými rokmi. Situáciu priblížil Joan Laporta, vtedajší prezident FC Barcelona v rozhovore na twitterovom účte Iniestazo: "Mali sme blízko k podpisu Ronaldinha a Rafu Marqueza. Ľudia z okolia Marqueza nám navrhli Cristiana Ronalda. V tom čase hrával v Sportingu Lisabon," priznal Laporta.

"Jeden z jeho agentov povedal, že majú hráča, ktorého by predali do Manchestru United za 19 miliónov eur, ale nám by ho predali za 17 miliónov. No v tom čase sme už investovali do Ronaldinha. Cristiano hral skôr na krídle, než v strede. My ste to však mali pokryté, takže sme ho odmietli a neľutujeme to," prezradil bývalý prezidenta FC Barcelona.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

5 komentáre
2021-01-13 08:58:39
Taky toho nelituju. Jeden z nejlepších a nejsympatičtějších hráčů v historii.
2021-01-13 10:27:08
Nevím proč, ale chtěl bych aspoň jednu sezónu vidět společně Messiho s Ronaldem. V té Americe si myslím, že by to možná i šlo. Ale samozřejmě na 99% se to nikdy nestane.