Joan Laporta, jeden z kandidátov na prezidenta FC Barcelona, na včerajšej tlačovej konferencii uviedol, že je rázne proti tomu, aby sa voľby prezidenta preložili na neskorší termín.

Laporta je proti preloženiu volieb

"Je potrebné prijať nevyhnutné opatrenia. Ak bude lockdown predĺžený, socios môžu ísť voliť na vlastnú zodpovednosť. Išlo by o výnimku z obmedzení. Barcelona nemôže naďalej fungovať bez prezidenta a vedenia. Prichádzame o veľkú šancu ako zimné prestupové obdobie či zavedenie plánu, ktorý má za cieľ odvrátiť finančnú situáciu v klube. Nemôže pokračovať stav, kedy Barcelona nemá vedenie a schválený finančný plán. Dôsledky môžu byť nezvratné."

"Neexistujú objektívne dôvody, aby sa voľby nemohli konať. Klub chce dodržať všetky bezpečnostné protokoly a zásady. K dispozícii je 10 volebných miestností. Voľby do katalánskeho parlamentu? Je to niečo iné, týka sa to miliónov ľudí, nie 40 000 osôb."

Januárové prestupy

"Nie som zástancom toho, aby sa všetci kandidáti dohodli na zimných prestupoch s Riadiacim výborom. Spôsobilo by to ešte väčšiu nestabilitu a situáciu na hranici zákonnosti. Riadiaci výbor má v štatúte jasne ohraničené právomoci."

Kandidovať môžu nakoniec 4 kandidáti

"Je mi jedno, koľko bude kandidátov. Máme vypracovaný projekt, na nás to nebude mať vplyv. Pracujeme, aby Barcelona opäť vyhrávala a pokračovala vo svojej úspešnej histórii v Lige Majstrov. Neboli prijímané adekvátne rozhodnutia, aby bol obnovený športový projekt. My vieme, ako to urobiť. Sústredíme sa na to, aby sme náš projekt vysvetlili ľuďom."

Obvinenia zo strany Zidana

"Mali byť predstavené pred zápasom a nie po ňom, keď výsledok nebol taký, aký očakávali. My sme mali šťastie, že počasie v Granade nebolo také, ako v iných mestách. Je potrebné rešpektovať rozhodnutie ligy. Veľký počet preložených zápasov má negatívny dopad na súťaž, vždy je potrebné snažiť sa hrať."

Víctor Valdés

"Mám dobré vzťahy so všetkými hráčmi z obdobia, keď som bol prezidentom a želám im všetko najlepšie. Ak talentovaný hráč chce pokračovať vo svojom vzťahu s klubom, budem tomu otvorený, ale s nikým som ešte nehovoril."

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-01-13 11:23:22
Snad to vyhraje ??
2021-01-13 11:53:37
Ma pravdu vo všetkom ??