Zimné prestupové obdobie v roku 2021 prebieha v plnom prúde a médiá chrlia špekulácie týkajúce sa aj katalánskej Barcelony, ktorá však na prestupy nemá ani deravý groš. Pozrime sa bližšie na to, ako to z pohľadu Barcelony vyzerá na trhu dnes.

Stretnutia k prestupom

Mundo Deportivo: Ronald Koeman verí, že Éric García, Georginio Wijnaldum a Memphis Depay môžu prísť v lete do Barcelony zadarmo, ale jeho prioritou je, aby prinajmenšom stopér prestúpil už v zime. V klube má prebehnúť stretnutie Holanďana s Ramonom Planesom, Oscarom Grauom a Carlesom Tusquetsom, na ktorom sa prediskutujú tieto otázky a finančné možnosti klubu. Uskutočnia sa aj rozhovory s kandidátmi na prezidenta, aby sa zistilo, či by súhlasili s uskutočnením operácie.

Erling Haaland

Oriol Domenech: Novinár v programe Onze, ktorý vysiela TV3, povedal, že Mino Raiola chce s Barcelonou udržať dobré vzťahy. Zdôraznil, že Haaland počas leta s určitosťou opustí Borussiu Dortmund a jeho agent urobí všetko, čo je možné, aby sa pokúsil dostať útočníka do katalánskeho klubu. Domenech zároveň dodal, že Raiola skutočne nehovoril so žiadnym kandidátom na prezidenta, ale s Minguellom, ktorý je v tíme Rousauda.

Éric García

Mundo Deportivo: Nie je vylúčené, že obranca prestúpi do Barcelony už v januári. V posledných dňoch silnie nátlak zo strany Koemana, aby bol kúpený aspoň García, ak berieme do úvahy potreby tímu. 20-ročný obranca je prioritou aj preto, lebo súhlasil s príchodom na Camp Nou. Rozhodujúce je v každom prípade to, že Manchester City poľavil zo svojich požiadaviek a Barcelona môže kúpiť hráča za 5 miliónov eur + 5 miliónov eur na bonusoch. Okrem toho by suma operácie mohla byť zaplatená v nasledujúcej sezóne. Carles Tusquets chce po overení podpisov navrhnúť kandidátom na prezidenta, aby klub obrancu kúpil a ak budú súhlasiť, generálny riaditeľ Oscar Grau dostane pokyn, aby stopéra kúpil čo najrýchlejšie. Ak niektorí z kandidátov na prezidenta bude proti, operácia bude pozastavená.

Sique Rodríguez: Laporta podľa novinára Cadena SER v každom prípade otvorene vyhlásil, že Riadiaca komisia nemôže dať pokyn na akýkoľvek transfer, pretože týmto krokom by prekročila svoje právomoci.

Ľavý obranca

Sport: Všetko poukazuje na to, že Junior Firpo bude predaný počas letného prestupového obdobia. Na jeho miesto by klub kúpil niekoho, kto by z dlhodobého hľadiska mohol nahradiť Jordiho Albu. Na zozname kandidátov sa nachádzajú José Gaya, Alfonso Pedraza a Ángelino. Ten druhý z menovaných hráčov by mohol stáť menej, čo je vzhľadom na aktuálnu finančnú situáciu v Barcelone nevyhnutné. Ďalšou možnosťou môže byť Juan Miranda, ktorý je na hosťovaní v Betise, alebo Alejandro Balde, hráč rezervy Blaugranas.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es TV3 Cadena SER  
foto: facebook

Diskusia

10 komentáre
2021-01-13 13:35:47
Garcia a Haaland by boli fantastický do budúcnosti. Dúfam že to vyjde
2021-01-13 13:41:40
Snáď sa nepresunú voľby, lebo to by sa ten Garcia potom už v Januári nekúpil. Taktiež dúfam, že okrem Garcii, možno Haalanda v lete zapracuje Laporta (ak vyhrá) aj na Alabovi, keďže vravel, že by ho tu chcel.