Marc-André ter Stegen sa stal najlepším hráčom prvého semifinále Španielskeho superpohára. Právom. Barcelona postúpila do finále po víťazstve nad Realom Sociedad po penaltovom rozostrele, keď riadny hrací čas aj predĺženie prinieslo nerozhodný výsledok 1:1. Nemecký gólman po zápase poskytol rozhovor.

Ako sa cíti hrdina tejto noci?

"Pre mňa je najdôležitejšie to, že sme postúpili ďalej a budeme môcť zahrať vo finále. Som spokojný, bol to ťažký zápas pre obe mužstvá. Real Sociedad má svoju filozofiu proti iným mužstvám, na začiatku sme to mali ťažké dostať sa dopredu, potom nám chýbalo trochu energie. Najdôležitejšie je, že sme vyhrali, som veľmi šťastný."

Zmenil pokutový kop pre Real Sociedad trochu obraz hry? Predtým ste kontrolovali zápas, neskôr sa vývoj otočil tak, že bolo potrebné hrať dlhšie ako 90 minút.

"Tú situáciu som nevidel dobre. Neviem, či to bola ruka. Ak sa rozhodca takto rozhodol, išlo o priestupok, je tam veľa kamier, aby to potvrdili. Mohli sme si ušetriť tie dodatočné minúty predĺženia, ale nakoniec sme vyhrali, sme veľmi šťastní a vo finále budeme bojovať o víťazstvo."

Oyarzabal si strelil gól z penalty v priebehu zápasu, ale v rozstrele si bol lepší ty. Ako sa ti podarilo? Koniec koncov je to hráč, ktorý je v tomto aspekte veľmi efektívny.

"Má veľké skúsenosti so zahrávaním pokutových kopov. V momente strely som bol v hlave rozhodnutý, kam to kopne. A rozhodol som sa hodiť na tú stranu. Som veľmi šťastný. Mohol som toho chytiť ešte viac, ale našťastie to nebolo potrebné."

Bol to tvoj prvý penaltový rozstrel ako brankára Barcelony. Aké máš pocity?

 "Bol som si veľmi istý, že to vyhráme. Keď som boli ako mužstvo ešte spolu, tak som spoluhráčom povedal, že sa musíme veľmi sústrediť a veriť si a ak niekto netrafí, tak sa nič nestane. Na ich tvárach som videl, že sú koncentrovaní. Aj ja som mal svoju prácu, ktorú bolo potrebné urobiť, chytiť jednu či dve penalty."

Ako môže toto únavné predĺženie ovplyvniť vaše šance vo finále?

"Môžeme byť viac unavení, ale to nie je výhovorka, pretože na oddych máme o deň viac ako náš súper. Chceme sa zregenerovať, každý sa pokúsi byť pripravený na 100%. Máme veľkú šancu vyhrať titul

zdroj: BarçaTV
foto: youtube.com

Diskusia

3 komentáre
2021-01-14 00:41:24
Gracias Marc
Marian Premium
2021-01-14 00:45:48
No tak pravda je, že šanca je ak bude Leo môcť hrať. Predsa len Bilbao sa bude chcieť vo finále vytiahnuť.⚽??