Ronald Araujo bol ďalším z hráčov Barcelony, ktorý sa vyjadril k zápasu s Realom Sociedad aj pre médiá.

Chutí postup do finále za takýchto okolností po penaltovom rozstrele lepšie?

"Nebol to spôsob, akým sme chceli vyhrať, vždy to chceme urobiť čo najrýchlejšie a hrať pekne. Ale dnešný súper bol veľmi ťažký, preto som veľmi spokojný, o to viac, že to bude moje prvé finále v tomto klube."

Mám dojem, že mužstvo si môže poradiť s mnohými nepríjemnosťami, ako je absencia Lea Messiho, k tomu ťažký súper a nakoniec pokutové kopy.

"Odohrali sme dobrý zápas proti náročnému súperovi. V obrane sme hrali efektívne a pokutový kop bol dosť smolný. Škoda, že Leo nemohol hrať, ale máme dobré mužstvo, ktoré dokázalo, že vie vyhrávať."

Dnes si nám predviedol, že si silný ako býk.

"Ďakujem, pracujem po celý čas, aby som mohol pomôcť mužstvu, eliminoval svoje chyby a po celý čas sa rozvíjal. Sme Barcelona, mám radosť, že budem môcť hrať vo svojom prvom finále."

Ako by si zhodnotil dnešný zápas v podaní Ter Stegena? Nielen kvôli penaltovému rozstrelu, ale aj vzhľadom na predchádzajúce situácie.

"Marc po celý čas lieta. Pre mňa je najlepší brankár na svete. Mám radosť, že hrá za nás, veľmi nám pomáha. Aj mne, pretože mi dáva tipy v súvislosti s postavením, ktoré je veľmi dôležité. Odohral výborný zápas."

Ako si prežíval penaltový rozstrel. Chcel si zahrávať penaltu?

"Rád ich zahrávam, ale dnes som sa cítil veľmi unavený. Nebol som si veľmi istý, ale moji spoluhráči sa našťastie osvedčili a vďaka tomu sme postúpili do finále."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-01-14 00:46:02
Dnes perfektný výkon, Ronald! Fyzický skvelý, neprehrá skoro žiadnu hlavu, na svoje parametre aj celkom rýchly, perfektné dostupovanie, rozohrávka dobrá. Len tak ďalej. Radosť sa pozerať na takýchto mladých hráčov, ktorým patrí budúcnosť ?⚽❤️
2021-01-14 01:04:45
Araujo bol perfektny. Ak sa mu budu vyhybat zranenia, dotiahne to daleko.