Blaugranas postúpili do finále Španielskeho superpohára po víťazstve nad Realom Sociedad. Zverenci Ronalda Koemana si miestenku vo finále vybojovali až po penaltovom rozstrele a to by sa nepodarilo dosiahnuť, nebyť fenomenálneho Ter Stegena v bránke. Už počas zápasu chytil 3 góly a v penaltovom rozstrele k tomu pridal dva úspešné zákroky.

Nemecký brankár už v 17. minúte ratoval svoje mužstvo pri šanci Isaaka, takmer v situácii jeden na jedného. Ďalšie rozhodujúce zákroky prišli v predĺžení. Najprv vyrazil nad brvno prudkú strelu Zaldua spoza šestnástky. Neskôr si na ňom vylámal zuby Januzaj, pretože Ter Stegen mu vychytal bravúrne zahraný priamy kop a aj pokus z veľmi dobrej pozície. Ter Stegen si udržal špičkovú úroveň aj počas penaltového rozstrelu. Chytil prvú dvojicu pokusov od Bautistu a Oyarzabala, ktorý nepremenil prvý pokutový po svojej kariére. Predchádzajúcich 17 penált pretavil v gól. Willian v treťom kole nastrelil konštrukciu brány, na čo mohol mať vplyv aj Ter Stegen, ktorý sa pohybom na bránkovej čiare pokúšal znervózniť súpera.

Brankár Barcelony v zápase s Realom Sociedad zaznamenal 6 zákrokov, čím vyrovnal svoj najlepší doterajší úspech zo zápasu s Dynamom Kyjev. Ter Stegen vo svojej kariére chytil 27% pokutových kopov (11 z 41). Nemec si po zápase zaslúžene prevzal ocenenie pre najlepšieho hráča a opäť ukázal ako je pre Barcelonu dôležitým hráčom. Kým Messi v zápase chýbal, mužstvo k postupu potiahol Ter Stegen.

zdroj: mundodeportivo.es as.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-01-14 16:10:13
Myslíte si, že bude Messi připraven na nedělní finále? Bez něj by to bylo zejména proti Realu velice obtížné.
2021-01-14 16:12:38
Dúfajme že to potvrdí aj vo finále už aj z Leošom , asi jediná šanca na pohár v tomto roku