Joan Laporta, Víctor Font a Toni Freixa - toto sú traja kandidáti na prezidenta FC Barcelona v nadchádzajúcich voľbách v Barcelone, ktoré by sa mali konať 24. januára.

Len títo traja kandidáti totiž vyzbierali dostatočný počet podpisov od socios. Po overení bol stav nasledovný: Laporta klubu doručil 10 272 podpisov, z ktorých overením prešlo 9 625. Font mal overených 4 431 podpisov z 4713 a Freixa 2634 z 2822.

Ostatní kandidáti, menovite Agustí Benedito, Xavi Vilajoana, Jordi Farre, Lluis Fernandez Ala, Pere Riera a Emili Rousaud, podpisy nezískali v dostatočnom množstve, alebo z boja o post prezidenta predčasne odstúpili.

Traja oficiálni kandidáti na prezidenta klubu sa stretnú s Carlesom Tusquetsom, predsedom Riadiacej komisie, už dnes o 19:00. Zatiaľ platí, že voľby by sa mali konať 24. januára, ale je otázne, či vzhľadom na epidemiologickú situáciu v Katalánsku, sa nakoniec v tomto termíne aj uskutočnia. Predstavitelia Barcelony sa dnes o 11:00 stretnú so zástupcami katalánskej vlády, aby sa dohodli na tom, či prezidentské voľby nakoniec nebudú preložené na iný termín.

Alba Verges, ministerka zdravotníctva Generalitat informovala, že rozhodnutie o uskutočnení volieb má v rukách FC Barcelona. Zároveň varovala, že preukaz socios nie je zahrnutý vo výnimkách na umožnenie pohybu v rámci zákazu vychádzania a socios teda v tomto čase nemôže cestovať z okresu do okresu, aby mohli hlasovať vo voľbách. To podporuje dohady o tom, že voľby môžu byť preložené o niekoľko týždňov.

Jasné je len to, že dnes sa oficiálne začala týždňová predvolebná kampaň v podaní trojice kandidátov na prezidenta.

zdroj: marca.com mundodeportivo.es fcbarcelona.com
foto: marca.com

Diskusia

3 komentáre
2021-01-15 11:06:14
Už podle podpisů, jde poznat, že Laporta vyhraje, teď už jde jen o to, o kolik vyhraje. A jsem rád, Fontovi nevěřím ani slovo.
2021-01-15 13:53:12
Font má aspoň projekt aj keď to trošku hapruje, Laporta len nakladá na Real a oháňa sa minulosťou...