Emili Rousaud na tlačovej konferencii potvrdil, že rezignuje z boja o post prezidenta FC Barcelona. Bývalý viceprezident klubu vysvetlil dôvody tohto rozhodnutia a prezradil niektoré podrobnosti týkajúce sa rokovaní s ďalšími kandidátmi.

"Včera o 10:30 som absolvoval súkromné stretnutie s Tonim Freixom a bol predložený návrh na zlúčenie kandidatúr, na základe ktorého by sa do vedenia dostalo 8 členov nášho tímu a zvyšok by bol umiestnený do rôznych klubových komisií. Dohodli sme sa, že o 18:00 zorganizujeme stretnutie členov kandidatúry, aby sme zvážili návrh a prijali rozhodnutie. Varoval som, že nemáme priveľa podpisov nad limit a že nemusíme dosiahnuť stanovený počet. Nie je však pravda, že by sa nám to určite nepodarilo dosiahnuť, hoci sa to mohlo stať. Rozprával som sa s Minguellom a myslel som si, že moji kolegovia budú súhlasiť s týmto návrhom na spojenectvo. Na moje prekvapenie však väčšina bola proti spojeniu s inou kandidatúrou. Radšej sme sa rozhodli odstúpiť od volebného procesu. Takýto scenár sa mi zdá ako najčistejší a najdôveryhodnejší. Nemôžeme tolerovať špinavú hru," komentoval Rousaud.

Už bývalý kandidát na prezidenta v tejto súvislosti poukázal na zmätok týkajúci sa jeho podpisov: "Počas overovania sa objavil hlasovací lístok neznámeho pôvodu bez dokladu totožnosti s podpisom pod kandidatúru Benedita. Je to znepokojujúce. Ako prví sme poukázali na to, že tu existuje niekto, kto je ochotný predávať podpisy a že my ich nikdy nekúpime. V prvom rade bola pre nás transparentnosť kandidatúry. Som presvedčený, že pracovníci klubu s tým nemajú nič spoločné. Ide o čin zlej vôle, nie je to náhodné. Ale nemôžem nikoho obviniť z toho, že hodil kartu Benedita medzi naše podpisy. Možno sme mali problém s dohľadom. Do klubu sme doručili 2501 podpisov a povedali nám, že ich bolo 2510," vysvetlil.

Rousaud priznal, že rozhovory viedol aj s inými kandidátmi: "S Fontom sme boli vo veľmi počiatočnej fáze. Na stole sa neobjavili žiadne návrhy. Hovoril som aj s Fernandezom Ala a ponúkol som mu, že môžeme spojiť sily. Povedal som mu, že môžeme zavolať socios, ktorí sa podpísali pod jeho kandidatúru a požiadať ich, aby podpisy dali nám. Takéto riešenie neprijal. Freixovi sme však nevyjadrili podporu, ešte som sa nerozhodol, za koho bude hlasovať," povedal.

Zaujímavé je, že slová Rousauda o tom, že jeho ľudia majú byť začlenení do vedenia Freixu, dementoval sám Freixa: "Rád by som jasne a odhodlane vysvetlil, že napriek tomu, že som počas volebného procesu dostával rôzne ponuky na pozmenenie mojej kandidatúry, akceptoval som len 15 členov, ktorí boli predtým zahrnutí. Nikoho viac," vyhlásil.

zdroj: marca.com sport.es cadena SER
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-01-15 16:18:00
bartov kamarat