FC Barcelona oficiálne informovala o tom, že voľby prezidenta, ktoré boli prvotne naplánované na 24. januára, budú preložené na iný termín. Nový dátum volieb zatiaľ nebol stanovený. Nižšie si môžete prečítať plné znenie vyhlásenia FC Barcelona.

"V piatok 15. januára katalánska vláda a FC Barcelona absolvovali videohovor s cieľom dohodnúť podrobnosti týkajúce sa volieb prezidenta a vedenia s ohľadom na pandémiu koronavírusu.

Katalánske úrady v priebehu stretnutia klubu oznámili, že za súčasnej epidemiologickej situácie nemôžu dovoliť socios pohyb medzi obcami, ak v ich obci sa nenachádza volebná miestnosť. Znamenalo by to veľký pohyb po území.

Klub vyhlásil, že je nemožné zorganizovať voľby v stanovenom termíne a s aktuálne platnými obmedzeniami súvisiacimi s pandémiou, preto sa voľby budú musieť odložiť.

Klub požiadal katalánsku vládu o zváženie možnosti zmeny súčasného zákona o športe, aby v novom termíne volieb bolo možné hlasovať aj poštou. Vláda prisľúbila, že tento návrh preštuduje.

Dnešného stretnutia sa za katalánsku vládu zúčastnili: Meritxel Masó, Marco Ramentol, Beth Abad, Gerard Figueras a za stranu FC Barcelona:  Carles Tusquets, Joan Manuel Trayter a Oscar Grau. Prítomní boli aj ďalší zástupcovia oboch strán."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2021-01-15 15:28:07
Otrasné rozhodnutie, ktoré iba poškodí klubu. Voľby sa mali konať už minulý rok ale nie babrák Tusquets si chce isť niečo dokazovať, tak ich ešte posúva pritom už na to nemá právo !!! Prišiel 27. Októbra a voľby museli byť zvolané do 90 dní - 24.Január 88 deň :( . Klub je na pokraji bankrotu a pandémia tu bude aj o mesiac alebo dva takže absolútny nezmysel posúvať voľby, keď je aj jasné že Laporta všetkých porazí s veľkým rozdielom.
2021-01-15 15:35:22
Zaujímalo by ma že či budú môcť byť uskutočnené nejaké prestupy teraz v januári.