Ronald Koeman rozhodol, že dnes ráno do Sevilly na finále Španielskeho superpohára odletí celý káder FC Barcelona. Neskôr spoznáme konečnú nomináciu na zápas, na ktorej sa podľa katalánskeho denníka Sport ocitnú aj Leo Messi so Sergiñom Destom.

Barcelona má v tejto sezóne šancu získať svoju prvú trofej. Z tohto dôvodu bude veľmi dôležitá dobrá atmosféra v tíme. Koeman sa preto rozhodol, že na finále vezme všetkých hráčov, bez ohľadu na to, či nakoniec budú hrať alebo nie. Okrem členov prvého tímu do Sevilly odletia aj Iñaki Peña, Ilaix Moriba, Oscar Mingueza a Konrad de la Fuente z Barcelony B. Odlet z Barcelony je naplánovaný na dnes o 11:00 a prílet do Andalúzie na približne 12:30. O 18:00 je na programe tréning, no ešte predtým o 17:15 sa Koeman predstaví na tlačovej konferencii. Posledný tréning pred finále sa bude konať v deň zápasu o 11:00.

Sport informuje, že hoci Lionel Messi nehral v semifinále a netrénoval s mužstvom počas včerajšieho tréningu, môžeme očakávať, že na zápas s Athletic bude povolaný. Sám by chcel hrať, ale všetko bude závisieť od jeho zdravotného stavu. Katalánsky denník tvrdí, že v otázke účasti Messiho vo finále panuje v klube čoraz väčší optimizmus. Všetko sa však ukáže po dnešnom tréningu.

Sergiño Dest sa z drobných problémov zo zápasu s Granadou už zotavil a je pripravený nastúpiť v základnej zostave. Obranca pauzoval v zápase s Realom Sociedad z preventívnych dôvodov, ale teraz sa zdá, že nebude mať problém nastúpiť od začiatku. Riešenie s Oscarom Minguezom na pravej strane obrany bolo len núdzové. Dest je v ofenzíve značne lepší ako jeho spoluhráč, ktorý zvyčajne hráva ako stopér. Sport tiež poznamenal, že jeho rýchlosť môže byť veľmi dôležitá pri bránení Iñakiho Williamsa.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-01-16 10:09:19
Yessir come on Dest!!!