Kandidáti na prezidenta FC Barcelona sa včera stretli s Carlesom Tusquetsom, predsedom Riadiacej komisie po tom, čo klub oznámil rozhodnutie o preložení termínu volieb. Španielske médiá dnes informovali o výsledkoch tohto stretnutia.

Voľby

Tusquets kandidátom vysvetlil, že pri súčasných obmedzeniach týkajúcich sa zákazu pohybu medzi obcami by sa volieb mohlo zúčastniť len približne 57% socios. Aj lekári prítomní na stretnutí uznali, zorganizovať voľby by nebolo dobrým riešením. V tejto súvislosti sa teda dohodlo, že Barcelona bude pracovať na organizácii volieb v novom termíne na 7. marca. Na základe predpokladov Generalitat by pandémia v tom čase mala byť za svojim vrcholom a hygienické podmienky by mali byť oveľa lepšie. Sport zároveň informuje, že zvažovaný bol aj dátum 28. februára, ale bolo rozhodnuté v prospech bezpečnejšej možnosti. Pochybnosti v každom prípade vzbudzuje štatút klubu, ktorý uvádza, že Riadiaca komisia môže riadiť klub najdlhšie 3 mesiace a to obdobie uplynie koncom januára.

Spôsob hlasovania

Dohodlo sa tiež, že sa podniknú kroky k tomu, aby sa zaviedla možnosť korešpondenčného hlasovania a Generalitat počas tohto obdobia zváži možnosť zmeny v zákone o športe. Ak k tomu dôjde, ďalšia potreba preloženia volieb by nevznikla. Odhaduje sa, že zmeny by mohli byť prijaté do konca februára resp. najneskôr do tretej dekády marca. Otázkou zostáva, prečo Riadiaca komisia už predtým nevyvíjala nátlak na katalánsku vládu, aby pripravila príslušné predpisy v súvislosti so šíriacou sa pandémiou. Počas rokovania sa diskutovalo aj o navýšení počtu volebných miestností.

Éric García

Nedošlo k dohode vo veci januárového prestupu Érica Garcíu. Joan Laporta vyhlásil, že Riadiaca komisia v súčasnosti nemôže prijímať takéto rozhodnutia a ak sa hráčovi po sezóne končí zmluva, je potrebné počkať a nie platiť za jeho príchod. TV3 na druhej strane uvádza, že Freixa s názorom Laportu súhlasil, no Font by chcel rokovať s Manchestrom City o podmienkach transferu. Celý prestup v januári by mal stáť 8 miliónov eur+bonusy.

zdroj: sport.es TV3 mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-01-16 11:27:07
spravne, naco budeme vyhadzovat peniaze na hraca teraz, ked v lete moze prist zadarmo, navyse aktualne nas az tak netlaci post obrancu, kedze sa osvedcil mingueza a araujo, coskoro sa vrati pique....mozno niekto nebude suhlasit a nadavat na lengleta, ze zanho treba nahradu ale pochybujem, ze garcia by bol lepsi nez on
Barco10 Premium
2021-01-16 11:28:15
Na garciu treba pockat ked je moznost ze moze prist zadarmo tak neni o com... Aj tak nas teraz nespasi ved ked sa uzdravi pique tak mame 5 stoperov... Uz by sme mohli konecne rozumne pracovat s financiami