Toni Freixa, jeden z kandidátov na prezidenta FC Barcelona, vysvetlil, prečo sa rozhodli nekúpiť Érica Garcíu z Manchestru City už počas januárového prestupového obdobia.

Médiá už skôr informovali o tom, že trojica kandidátov na prezidenta v zložení Laporta, Font a Freixa sa včera stretli s Riadiacou komisiou FC Barcelona, aby okrem iného prediskutovali aj možnosť zimného príchodu Érica Garcíu. Všetci sa zhodli, že príchod stopéra je potrebný, ale najlepšie bude počkať do leta.

"Éric García chce prísť do Barcelony a práve preto nepredĺžil zmluvu so svojim klubom. Najlepším spôsobom bude, ak príde po 30. júni, keď už bude voľným hráčom," povedal Freixa.

"Bol to akt zodpovednosti, že sme teraz povedali nie, pretože by bolo potrebné zaplatiť medzi 8 až 10 miliónmi eur a berúc do úvahy súčasné mzdové náklady, ktoré sú také, akú sú. Potrebujeme znížiť výdavky, je to nevyhnutné," dodal kandidát na prezidenta.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

3 komentáre
2021-01-16 16:26:11
Viac hláv viac vie. Myslím ze sa rozhodli správne. Aj dočasne vedenie je zodpovedné. Včera sa tu poniektorí rozculovali že nebudú voľby. No a? A co... Hádam lepšie vidia do momentálnej situácie a rozhodli sa najlepšie ako sa dalo. O tom som presvedčený. Problém Barcelony nie sú odložené voľby. Skôr strata titulov (zase treba trosku aj oddych aby sme si ich viac vážili, lebo fanúšik zostal nenazrany) návrat k DNA, návrat radosti z hry a aj návrat fanúšika na štadión. A celkom zaujímavé by bolo ak by všetci traja kandidáti, tak ako vedeli nájsť dohotu teraz spolupracovali pre klub aj do budúcna. Aj tie Svätoplukova prúty boli 3. Barcelona potrebuje jednotu a bolo by fajne pokiaľ by táto kandidátska trojka vedela potiahnuť, lepšie povedané pohnúť vlak ktorý postal.... Ved každému asi ide o dobro klubu.... Ci?
2021-01-16 17:21:51
Hlavne, že na Messiho ide každý týždeň skoro 2 milióny EUR.. :-)