Iñaki Williams, útočník Athletic Club, sa včera zúčastnil tlačovej konferencie pred dnešným finále Španielskeho superpohára proti Barcelone.

"Môže to byť historický počin, keďže sme už vyradili Real Madrid. V Superpohári v roku 2015 nám neveril nikto, najmä v dvojzápase a strelili sme 4 góly. K zajtrajšiemu zápasu musíme pristúpiť s rovnakou radosťou a nádejou. Sme mužstvo, ktoré porazíte len ťažko. Sme skôr kamaráti, než spoluhráči v tíme a keď bojujete po boku priateľov, vyhrať je jednoduchšie."

"Príchod Marcelina nám pomohol, neboli sme v dobrom momente. Teraz máme dobrú sériu a musíme si ju udržať - naskočiť na vlnu, viesť sa na nej a držať sa jej."

"Čím bližšie k zápasu, tým bude nervozita narastať, ale je potrebné hrať futbal a užívať si to. To sme chceli robiť už od detstva. Ak si niekto užíva hru, všetko je potom jednoduchšie. Je potrebné dať zo seba všetko, aby sme po zápase boli spokojní."

"Titul by veľmi posilnil morálku hráčov, trénerského štábu a všetkých fanúšikov Athletic, pretože nie vždy bojujete o trofej. Takáto možnosť vyvoláva v klube radosť a hrdosť."

"Chceme, aby boli ľudia na nás hrdí. Je mi jedno, či Messi zahrá alebo nie, pretože Barcelona patrí medzi najlepšie kluby na svete. Pokúsime sa, že to pre ňu bol čo najťažší zápas. Ak nás má poraziť, tak nech sa napracuje."

"Prvých 15 minút posledného ligového zápasu s Barcelonou je niečo, v čom chceme pokračovať. Vtedy si videli Athletic, aký chceme sledovať. Najlepším spôsobom na porazenie Barcelony je vytvárať si šance a znepríjemniť jej pobyt na ihrisku."

zdroj: as.com marca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-01-17 11:22:15
Tak tento borec bude pre nás problém . Je veľmi rýchly a Alba musí hrať rozumne, nenechať ho, aby zabehol za neho, už ho nedobehne. A je veľmi silný fyzicky , typický hráč na brejky, toto budú hrať. Cely tím hraje fyzický futbal, presujú a veľa behajú, musíme hrať 433, mám obavu z hry Busiho.
2021-01-17 12:08:22
V dvojzápase strelili 4 góly a potom v dvojzápase remizovali so Žilinou 3-3.